top of page

Katja Dance Company in Neža Banovec skupaj v novo plesno sezono

Updated: Aug 16, 2021

Pogumno, drzno, previdno ... Le kako naj zakorakamo v novo plesno sezono septembra. Vse okoli nas nas drži v krču, strahu pred nepredvidljivim. A srce nam ne pusti odnehati, se boriti za naš način dojemanja okolja in izražanja, reševati, kar se rešiti da in ne dopustiti, da zatremo ples v nas, ki ga tako ljubimo.

Neža se je pravkar vrnila iz Španije. Spoznali smo se na dogodku prvih plesnih miniatur, ki smo jih organizirali junija 2019 v naši dvorani. In ni bilo potrebno prav veliko, da smo se ujeli. Neža je prav posebna punca. Delovna, natančna, prijazna z velikim nasmehom in plesnim srcem. Prepričani smo, da vas bo očarala, če se ji boste prepustili v njenih treh programih:


O meni

"Sem Neža, 22-letna plesalka. Svoje plesno znanje sem pred leti pridobivala v plesnem klubu Wolfy pri Damjanu Gorjupu in na KGBL-ju pri Jani Kovač Valdes ter Sabini Schwenner. Kasneje sem se prepisala na baletni oddelek in končala svoje izobraževanje na Gimnaziji Poljane ter Srednji baletni šoli. Moja profesorica je bila Marinka Ribič. Poleg pridobivanja znanja na baletni šoli sem plesala tudi pri Kjari Starič Wurst in osvajala moderne plesne tehnike. Po končani baletni šoli sem odšla na priznano plesno akademijo Iwanson v Munchnu, kjer sem pridobila širok spekter znanja iz različnih sodobnih plesnih tehnik, improvizacije ter koreografije. Lani pa sem postala plesalka junior kompanije Elephant in the black box pod vodstvom Antona Valdbauer-ja in Jean Philippe Dury-ja. Bila sem tudi nosilka štipendije Ministrstva za kulturo za specializirane poklice v kulturi v tujini. Ker me že od nekdaj zanima poučevanje, sem se z letošnjim letom vrnila v Slovenijo, kjer bom svoje znanje nadgradila s pedagoškega vidika na Univerzi v Ljubljani, hkrati pa poučevala in delila znanje v plesnem studio Katja Dance Company."


Ples je nekaj, kar je oblikovalo mene in moje življenje. Je moje gonilo, moja ljubezen in moje poslanstvo. Ker sem mnenja, da vsakdo lahko pleše, bi rada ponudila individualne ure tistim, ki potrebujejo posebno pomoč, spodbudo in drugačen pristop (zaradi svoje gibelne oviranosti ali druge specifike (okvare sluha, vida …). Svoje plesno znanje sem vrsto let pridobivala v Sloveniji in v tujini in bi ga rada delila v upanju, da boste v plesu našli takšno ljubezen, kot sem jo jaz.


163 views0 comments

Comments


bottom of page