top of page
Neža20210918-54.jpg

VODENA IMPROVIZACIJA ZA ODRASLE

z Nežo Banovec - sodobni ples

Včasih preprosto potrebujemo prostor in trenutek, ko smo lahko to, kar smo in se ne obremenjujemo z videzom in znanjem. Skozi ples, različne naloge in vodeno improvizacijo bomo odkrivali svoje izrazne sposobnosti. Lastno kreativnost bomo pretvorili v gib in skupaj ustvarjali magične trenutke. Spraševali se bomo: Kaj je razlika med ustvarjanjem in izvajanjem gibov? Kaj nas naredi izvajalce in kaj umetnike? Kako se lahko gibamo svobodno, a še naprej izzivamo same sebe?

Struktura klasa:

-  warm up

-  različne naloge (vodena improvizacija)

-  cool down

Kdaj: po dogovoru (60 min)

Kje: Velika dvorana - Katja Dance Company, Letališka cesta 27, Ljubljana (nasproti MOL črpalke). Vhod s hrbtne strani stavbe. 
 

Naš klimatiziran plesni studio je opremljen z baletnim podom, baletnimi drogovi, družabnim prostorom, veliko garderobo, tuši in vrhunskim ozvočenjem. Nahaja se v bližini nakupovalnega središča BTC in le 500 metrov od obvoznice. Pred dvorano so brezplačna parkirna mesta in avtobusna postaja linij 7L in 27.​

Opomba: Program se bo izvajal ob zadostnem številu prijavljenih.

Informacije: katjadanceco@gmail.com ali po telefonu 041 649 599.

Neža20210918-25.jpg

NEŽA BANOVEC

Plesalka, koreografinja in vaditeljica

Sem Neža, 22-letna plesalka. Svoje plesno znanje sem pred leti pridobivala v plesnem klubu Wolfy pri Damjanu Gorjupu in na KGBL-ju pri Jani Kovač Valdes ter Sabini Schwenner. Kasneje sem se prepisala na baletni oddelek in končala svoje izobraževanje na Gimnaziji Poljane ter Srednji baletni šoli. Moja profesorica je bila Marinka Ribič. Poleg pridobivanja znanja na baletni šoli sem plesala tudi pri Kjari Starič Wurst in osvajala moderne plesne tehnike. Po končani baletni šoli sem odšla na priznano plesno akademijo Iwanson v Munchnu, kjer sem pridobila širok spekter znanja iz različnih sodobnih plesnih tehnik, improvizacije ter koreografije. Lani pa sem postala plesalka junior kompanije Elephant in the black box pod vodstvom Antona Valdbauer-ja in Jean Philippe Dury-ja. Bila sem tudi nosilka štipendije Ministrstva za kulturo za specializirane poklice v kulturi v tujini. Ker me že od nekdaj zanima poučevanje, sem se z letošnjim letom vrnila v Slovenijo, kjer bom svoje znanje nadgradila s pedagoškega vidika na Univerzi v Ljubljani, hkrati pa poučevala in delila znanje v plesnem studiu Katja Dance Company.

bottom of page