top of page
Pomislite na nas! (1920 × 1005, pik).jpg

Plesna pravljica za otroke

POMISLITE NA NAS

Že na odrih po Sloveniji

Predstava je doživela premiero 23. maja v Kulturnem domu Postojna.

Si želite predstavo uprizoriti tudi za vašo priložnost? Kontaktiraje nas! Veseli smo vašega povabil! 
Pravljico lahko uprizorimo pri vas ali v našem studiu v Ljubljani.

Peta plesna pravljica za otroke.
Po enkratnem uspehu naše plesne pravljice Objemi drevo!, s katero še vedno pomagamo društvu Junaki 3. nadstropja, nadaljujemo našo plesno pripovedno pot z zgodbo o naših malih prijateljih - malih živali s katerimi skupaj gostujemo na tem planetu Zemlja.

Strah je prirojen odziv organizma na pretečo nevarnost. Grmenja se živali bojijo, pokanje petard pa  velik strah in stres. Zaradi šoka ob poku lahko živali resno zbolijo ali zbežijo v neznano. S pravljico želimo opozoriti na trpljenje živali ob človekovi uporabi pirotehnike in tako širiti zavedanje o sožitju med človekom in živalmi.
Zgodba:
Kuža in muca živita zadovoljno življenje mestnih domačih živali. Nekega dne ju zbudi glasno pokanje in žvižganje. Močno se ustrašita in zbežita v gozd, kjer vsa prestrašena spoznata dolgouhca in piko poko, ki jima pomagata preživeti v neznanem gozdu in povrniti zaupanje v ljudi.

Trajanje: cca. 30 minut
Del izkupička od prodanih vstopnic namenjamo Zavetišču za zapuščene živali za nakup hrane in opreme.

Nastopajoči:
Sara Brčvak, Iva Šantek, Špela Dolinar, Sara Bračun Duhovnik, Katja Vidmar
Avtorica besedila: Katja Vidmar
Koreografija: Katja Vidmar

Scena: Katja Vidmar, Špela Dolinar - Kreativna hišica

Produkcija: Albert Podrekar

logo_zavetišče-removebg-preview.png

UPRIZORITVE

JESENICE - GLEDALIŠČE TONETA ČUFARJA

8. oktober 2023 08:00:00

POSTOJNA - KULTURNI DOM

23. maj 2023 15:30:00

1633511666595.jfif

Tjaša Blaško, Občina Postojna

Premierna predstava plesne pravljice Pomislite na nas! je v Kulturnem domu Postojna s svojo srčnostjo in močnim sporočilom navdušila tako mladi kot starejši del občinstva. Prisrčni živalski liki kužkov, muce, pikapolonice in zajčka so skozi raznolike ritme in plesne točke ob pripovedi pravljice uprizorili zgodbo z močnim sporočilom, ki pa ne ostane samo na odru. Katja Dance Company svoji strasti do plesa in predstav doda humanitarno noto, sporočilnost svojega ustvarjanja pa dokazuje tudi s konkretnimi dejanji. Tako so s sredstvi od izvedene predstave lahko izvedli nakup hrane za male zapuščene živali in ga podarili Zavetišču Ljubljana.

Gostiti takšno ekipo, ki izžareva iskreno predanost svojemu poslanstvu, je v veliko veselje. Od priprav pred predstavo do izvedbe in zbiranja vtisov po njej, je ob vseh članih Katja Dance Company čutiti navdušenje nad ustvarjanjem, nastopanjem, pripovedovanjem skozi ples in predajanjem svoje ljubezni naprej med obiskovalce.

 

Še enkrat hvala za obisk in srčno predstavo!

 

Veliko uspehov in veliko ponovitev te čudovite plesne pravljice vam želimo.

bottom of page