top of page

Okoli 600 otrok na letošnji prvi uprizoritvi plesne pravljice Pomislite na nas!

Laško, 28. marec 2024

Dvorana kulturnega centra Laško je v četrtek gostila kar tri uprizoritve naše plesne pravljice za otroke. Tako si je predstavo ogledalo okoli 600 otrok, ki smo jim prenesli naše sporočilo o škodljivost pirotehnike, ki prestraši živali..

KC Laško si je opomogel po katastrofalnih poplavah avgusta lani. Do zaposlenih v tem kulturnem domu čutimo posebno spoštovanje, saj so eni tistih posebnih ljudi, ki jim je mar in se zavedajo svojega poslanstva omogočanja kulturnih prireditev in izobraževanja mladih in starejših. Večina centra je bila pod vodo. Voda je segala vse do 6 vrste sedežev, kletni prostori so bili popolnoma zaliti. A zaposleni so dali vse od sebe, da so center rešili in odprli vrata kulturi.

Vedno se veselimo nastopov, sploh med ljudmi, ki so nas veseli in s katerimi skupaj ustvarjamo drugačne stvari. Tako so gozdne živali v plesni sestavi Sara Brčvak, Sara Bračun Duhovnik, Špela Dolinar, Peter Capuder in Katja Vidmar otroke odpeljali v domišljijski svet, kjer so se reči močno zapletle, pa seveda tudi odpletle in postavile na svoje mesto. V tehnični sobi pa sta poskrbela za zvok in luči Albert in Blaž, prijazna Špela pa je v dvorani poskrbela, da so gledalci prišli pravočasno do svojega sedeža in da so se uprizoritve po urniku tudi pravočasno začele.

Veseli smo, da smo nastopili v tem čudovitem gledališču in srčno upamo, da se bodo otroci spomnili naših sporočil, ko se bodo sami srečali s pirotehniko in je ne bodo uporabili. Hvala tudi učiteljicam in učiteljem, da so otroke pripeljali v gledališče.



103 views0 comments
bottom of page