top of page

Premiera nove plesne pravljice Pomislite na nas! je za nami. Smeh pa se še kar ne neha.

Updated: Jun 9, 2023

Postojna, 23. maj 2023 - Kulturni dom Postojna

Po dobrem letu smo se ponovno vrnili v Postojno, v hram kulture, ki je sinonim za naklonjenost kulturi in skrbi za možnost tako amaterskim umetniškim skupinam, kot tudi širi zavedanje o pomembnosti kulture, še posebej med mladimi v občini Postojna.

Kulturni dom premore vse in veliko več, kar smo včeraj potrebovali. Izredno gostoljubje ... In ta dan je bil za nas res pomemben, saj smo na oder postavili že peto otroško plesno pravljico.

Ustvarjanje za otroke je vedno poseben izziv, ker so iskreni in takoj pokažejo, če jim je nekaj všeč ali pa jih dolgočasi. Včeraj so se smejali in nas nagradili z močnim aplavzom.

Po pripravi scene, odrskih luči in zvoka se je ekipa plesne pravljice v postavi Sara Brčvak, Iva Šantek, Špela Dolinar, Sara Bračun Duhovnik, Katja Vidmar in Albert Podrekar še fotografirala za spomin in nekaj minut čez 17:30 se je plesna pravljica začela. V dvorani so ugasnile dvoranske luči in prižgale so se odrske lući, zaslišala se je glasba. Živalice (kužata Piki in Floki, muca Kika, zajček Uhec in Pikapoka) so stopilie na oder. Uvodna točka "Jutranja meglica" počasi prebuja živalice iz sna in ob spremnem besedilu otroci razumejo, kar vidijo na odru.

Zgodba plesne pravljice se nato razvije v vsej svoji hitrosti, širini, pripovednosti, veselju, strahu, zaskrbljenosti in seveda srečnemu koncu, kjer skozi ples, glasbo in besedo otrokom sporočamo, da naj bodo pozorni na male živali, ki ne razumejo človeške potrebe po glasnem pokanju in eksplozijah pirotehnike ob praznovanjih.

Otroci so bili navdušeni, prav tako njihovi starši in organizatorica dogodkov kulturnega doma nam je zaupala "... kar na jok mi je šlo ... toliko čustev, zgodba in glasba, sporočilo, vse skupaj je čudovito. Otroci so ponavadi zelo nemirni, tokrat pa so z zanimanjem gledali pravljco." Neizmerno smo veseli odziva in resnično ponosni na naše delo in poslanstvo, ki čutimo ob našem ustvarjanju. Upamo, da se bodo otroci spomnili sporočila živalic, ko se bodo sami odločali o uporabi petard, ali pa bodo mogoče o škodljjivosti pirotehnike opozorili tudi svoje starše, prijatelje, sosede.

Posebej bi se radi zahvalili vodji doma Tjaši Blaško in Silvestru Čuku, ki sta nas gostila, za nas poskrbela in nam omogočila, da smo premiero pravljice lahko izvedli prav v vašem čudovitem gledališču.

Hvala vsem gledalcem, tako Postojnčanom, kot tudi tistim, ki ste se v Postojno pripeljali. Hvala za vaš čas, naklonjenost in aplavz, ki nas bo s prekrasnimi spomini peljal naprej po naši poti.

Galerija postojnske uprizoritve: https://www.katjadancecompany.com/pomislite-na-nas-uprizoritve/postojna---kulturni-dom

Zdaj bomo lahko izpolnili tudi našo zaobljubo in darovali Zavetišču Ljubljana prvo donacijo hrane za male živali, ki čakajo na svojo boljšo prihodnost. Hvala zaposlenim in prostovoljcem zavetišča, da opravljate to častno poslanstvo!


Vabljeni, da nas spremljate na naši spletni strani in socialnih medijih, kjer objavljamo naše KDC življenje in datume prihodnjih uprizoritev in nastopov naših del.


Že jutri v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah ob 20. uri - dobrodelna gledališka plesna predstava Knjiga. Vabljeni!

39 views0 comments
bottom of page