top of page

Mini turneja treh odrov

Sinoči smo pričeli našo mini turnejo otroške plesne pravljice Pomislite na nas! Gostila nas je Srednja zdravstvena šola Ljubljana in danes nadaljujemo našo pot, tokrat z nastopom za otroke iz socialno šibkih družin v okviru Rdečega križa, jutri pa zaključujemo naše popotovanje v Žužemberku, kjer nas čaka nekaj sto otrok.

Ob sinočnji uprizoritvi pravljice nas prevevajo posebni občutki, še posebej, ker se nahajmo v prazničnem času. Preprostost otrokovih pričakovanj, enostavnost dojemanja videnega v obliki pristnih še nepriučenih čustev, odkrito srčno veselje ob vragolijah naših malih živalic pravljice, pa prihod dobrega moža, ki nosi darila in pooseblja tisto dobro v ljudeh, pa družba ljubeče družine, ki ji je toplo pri srcu ob opazovanju svojega otroka.


"Nimam časa...." je verjetno najpogosteje uporabljena fraza današnjih dni. Slišimo jo povsod, na delovnem mestu, doma, med prijatelji, pa tudi na ulici ... Kaj pravzaprav pomeni? Čas je edino, kar imamo in kar počasi sekundo za sekundo izgubljamo oziroma menjamo za življenjske trenutke in izkušnje. Ko se naš čas izteče, imamo prav v tem trenutku največ življenjskih iskušenj, dogodivščin in trenutkov, ki so nas oblikovali in peljali po naši življenjski poti. In tu se nato pot konča.


Ob takem razmišljanju bi bilo torej še kako pomembmo, da naš čas posvetimo trenutkom, ki nas osrečujejo ali ko mi osrečujemo druge in smo zaradi tega sami deležni lepe izkušnje. Z vsem časom seveda ni možno popolnoma samostojno razpolagati, pa vendar imamo vpliv in presojo tehtanja naših odločitev. Mi smo se našli v plesu in med nekaterimi soljudmi, ki se ob naših dogodivščinah počutijo dobro. Pa ne samo plesalci, pač pa tudi organizatorji, gledalci in naši podporniki. In seveda pridejo trenutki, ki morda zameglijo pogled, a vedno je pomembno najti moč in motivacijo, da se spomnimo osnovnega cilja našega ustvarjanja in odločitve, da svoj čas in dobro voljo investiramo v naše za nas tako pomembno poslanstvo.


Sinočnji nasmejani obrazi, zadovoljstvo staršev in njihovo poplesavanje in spremljanje ritmov z nogami, vzhičenost ob tako posebnem dogodku, objem plesalk in zavedanje, da smo marsikomu naredili droben življenjski trenutek lepši, nam ogreje srce in nam da posebno motivacijo za današnje srečanje s skoraj stotimi otroki, ki jim je začetek njihovega mladega življenja namenil malce težje okoliščine. A nič ne de, prav med njimi bodo zrasli zagotovo ljudje, ki bodo razumeli posebno in pomembnost drobnih življenjskih trenutkov in se bodo izogibali izreku "Nimam časa...".


Imate ga in namenite ga tistemu, kar osrečuje vas in vaše bližnje. "Vse je stvar prioritet", pa bi ob tem rekel naš producent ...


Najlepša hvala Srednji zdravstveni šoli in gospe ravnateljici Silvi Kastelic!
65 views0 comments

Comments


bottom of page