top of page

PRVE KDC PLESNE MINIATURE

Updated: Apr 5, 2023

22. 6. 2019 so štirje mladi umetniki plesali svoje plesne miniature ob 20. uri v dvorani Katja Dance Company na Letališki 27! Oglejte si povzetek večera.


Plesne miniature so krajše koreografsko plesne zgodbe plesalcev in plesalk, ki svoj navdih in ustvarjalnost izražajo skozi plesni gib in telo uporabijo kot inštrument, ki jim služi za odtis sanj, želja, strahov, občutkov in zaznav ...

"Včasih plešemo brez cilja in tisto, kar nastane spontano, je odraz nas v danem trenutku, ki se nas dotakne, nas zaznamuje, preseneti, predrami ... takrat čutimo, da si želimo ta občutek deliti."

Vse to bomo doživeli na plesnih minaturah, kjer bomo predstavljali plesalce in plesalke, njihovo pot in delo ter se družili in si delili vtise ...

Katja Dance Company vas vabi, da z nami doživite umetnost na drugačen način v drugačnem prostoru - bolj intimno, bolj subtilno in bolj od blizu!

ZAKAJ MI? Zato, ker ponujamo ustvarjalcem prostor, ki si ga lahko privoščijo, ki jim ustreza, ki postane "njihov", ki ga napolnijo s svojo energijo in kjer zaživijo pred nami v svojem elementu.


Tokrat so bili z nami:

PETRA PEČEK

se je ravnokar vrnila v Ljubljano iz Budimpešte z diplomo sodobnega plesa BCDA (Budapest Contemporary Dance Academy) Plesati je pričela s 5 leti, največje plesne uspehe pa je doživljala v modernu, jazzu in baletu. Udeleževala se je tudi plesnih tekmovanj pod okriljem IDO in osvajala naslove državnih, evropskih in svetovnih prvakov. Ko se je spoznala s sodobnim plesom, jo je srce vleklo v Budimpešto na študij sodobnega plesa. Tekom študija je sodelovala in se učila od mnogih odličnih plesalcev in pedagogov, kot so Joe Alegado, Mate Mezsaros, Varnagy Kristof, Tijen Lawton, Tamas Bako, Miko David, Lorinc Katalin, Tibor Kovats, Hod Adrien, Csaba Molnar, Marco Torrice in drugi. Svojo pot nadaljuje kot poklicna plesalka, ustvarjalka, pedagoginja in človek! Njenim rednim klasom in delavnicam se lahko pridružite v Katja Dance Company. Petrina spletna predstavitev.


LUKA WERNIG

dijak Konservatorja za glasbo in balet v Ljubljani,, mlad plesalec, ki je navdušil v naših dobrodelnih plesnih predstavah Življenje je vrednota in Project X kot solist in izjemen baletnik.



ŽANA VIDMAR

je s svojimi baletnimi koraki začela v Postojni, kjer je zaključila prve 4 leta nižje baletne šole, potem pa je opravila sprejemni izpit za 5. razred nižje baletne šole na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, tam kasneje opravila sprejemi izpit za srednjo šolo in jo uspešno zaključila. Med šolanjem je sodelovala z različnimi domačimi in tujimi koreografi. Zdaj sodeluje s Slovenskim narodnim gledališčem, Opera in balet Ljubljana, uči v različnih plesnih šolah v Ljubljani in se izpopolnjuje tudi v drugih plesnih tehnikah in raziskuje delovanje svojega telesa.



LARA MATEA IVANČIČ

je z svojimi prvimi baletnimi koraki pričela v Italiji. Po končani osnovni šoli je uspešno opravila izpit na KGBLju. Med šolanjem je ustvarjala z raznimi slovenskimi in tujimi koreografi. Sodelovala je tudi z Anton Podbevšek teatrom. Po mnogih letih klasike in pravil se je odločila spustiti bolj v sodobne plesne vode, kjer sedaj sama ustvarja in raziskuje svoje telo. Sodeluje tudi z Matejo Bučar in na splošno raziskuje slovensko plesno sceno, v želji da bi se drugo leto predstavila še kje izven Slovenije.

100 views0 comments
bottom of page