Baletne pripravnice 1920 1080 tekst (1).png

BALET ZA OTROKE

Baletne pripravnice so namenjene otrokom, starim od šest do osem let in služijo plesnemu spoznavanju in razvijanju skozi ples. Otroci bodo v starostno homogenih skupinah spoznavali osnove plesa in baleta, kasneje pa jim bo omogočeno poglobljeno učenje baleta in nadaljevanje na različnih stopnjah. Pouk plesa spodbuja socialni razvoj otrok in jim pomaga, da skozi ustvarjalnost krepijo svoj umetniški razvoj ter čut za estetiko. Učenje plesa spodbuja tako telesni, kot tudi duševni razvoj in je čudovita popotnica za celo življenje.
Pogoji za vpis: Spodnja starostna meja je šest let. V program baletnih pripravnic so otroci sprejeti brez predhodnega preizkusa plesnih sposobnosti.

Baletna pripravnica 1 (1x tedensko po 45 min) je namenjena otrokom, ki so stari šest let in obiskujejo prvi razred osnovne šole.
Baletna pripravnica 2 (2x tedensko po 45 min) je namenjena otrokom, ki so stari sedem let in obiskujejo drugi razred osnovne šole.
Baletna pripravnica 3 (2x tedensko po 45 min) je namenjena otrokom, ki so stari osem let in obiskujejo tretji razred osnovne šole. 

Cilj baletnih pripravnic je, da otroci skozi ples urijo in raziskujejo svoje sposobnosti, prebujajo notranji interes ter ljubezen do plesa in umetnosti. Skozi ples razvijajo vztrajnost, delovne navade in se navadijo na skupinsko delo. V prostoru zaznavajo sebe in ostale ter si znajo med seboj pomagati.
S plesom se učijo discipline, medsebojnega spoštovanja, razvijajo dobro samopodobo in zaupajo v svoje sposobnosti.

Kdaj: torek ob 16:00 in četrtek ob 17:00
Program izvajajo usposobljene balerine (Neža Rus, Neža Banovec, Metka Beguš)

Kje: Mala/Velika dvorana - Katja Dance Company, Letališka cesta 27, Ljubljana (nasproti MOL črpalke). Vhod s hrbtne strani stavbe. 
Naš klimatiziran plesni studio je opremljen z baletnim podom, baletnimi drogovi, družabnim prostorom, veliko garderobo, tuši in vrhunskim ozvočenjem. Nahaja se v bližini nakupovalnega središča BTC in le 500 metrov od obvoznice. Pred dvorano so brezplačna parkirna mesta in avtobusna postaja linij 7 in 27.

Cena: 1x tedensko 40 EUR na mesec
Plačate lahko tudi vadnino za celo sezono in s tem prihranite vadnino za en mesec. Za vpis dveh ali večih članov iz iste družine odobrimo 10 % popust za drugega vadečega. 

Prijave so obvezne na katjadanceco@gmail.com ali po telefonu 041 649 599.

Kontakt
 
 
IMG_6684.JPG

METKA BEGUŠ

Vodja baletnega programa

Metka Beguš se je rodila v Ljubljani. S plesanjem baleta je začela v baletni šoli Saša, nato je pri desetih letih z baletom nadaljevala na nižji baletni šoli v Ljubljani pri Alenki Tomc in Darji Sebastian. Pri enajstih letih je prvič sodelovala z SNG Opera in balet Ljubljana v predstavi Pepelka. Leta 2008 je bila sprejeta na Konservatorij za glasbo in balet, kjer so jo poučevali Matej Selan, Tanja Pavlič, Olga Andreeva in Marinka Ribič. Od šestnajstega leta dalje je redno sodelovala z SNG Opera in balet Ljubljana in nastopala v predstavah Labodje jezero, Doktor Živago, La Bayadere, Hrestač- božična zgodba, La Sylphide, Trnuljčica, Don Kihot, Coppelia na Montmartru in drugih. V času šolanja se je redno udeleževala baletnih tekmovanj v Sloveniji in tujini ter baletnih seminarjev. Dodatno se je izpopolnjevala v Madridu, v Centro de Danza Victor Ullate, v Pragi, na Prague Ballet Masterclasses, na Dunaju in v Dresdnu. Sodelovala je z različnimi koreografi: Alexander Ekman, Jiri Bubeniček, Jeroen Verbruggen in drugimi. Foto: Dan Briški

 
Neža20210918-01.jpg

NEŽA BANOVEC

Vaditeljica baletnega programa in vodja programa sodobnega plesa

Neža je svoje plesno znanje pred leti pridobivala v plesnem klubu Wolfy pri Damjanu Gorjupu in na KGBL-ju pri Jani Kovač Valdes ter Sabini Schwenner. Kasneje se je prepisala na baletni oddelek in končala svoje izobraževanje na Gimnaziji Poljane ter Srednji baletni šoli pri profesorici Marinki Ribič. Poleg pridobivanja znanja na baletni šoli je plesala tudi pri Kjari Starič Wurst in osvajala moderne plesne tehnike. Po končani baletni šoli je odšla na priznano plesno akademijo Iwanson v Munchnu, kjer je pridobila širok spekter znanja iz različnih sodobnih plesnih tehnik, improvizacije ter koreografije. Lani pa je postala plesalka junior kompanije Elephant in the black box pod vodstvom Antona Valdbauer-ja in Jean Philippe Dury-ja. Bila je tudi nosilka štipendije Ministrstva za kulturo za specializirane poklice v kulturi v tujini. Ker jo že od nekdaj zanima poučevanje, se je z letošnjim letom vrnila v Slovenijo, kjer bo svoje znanje nadgradila s pedagoškega vidika na Univerzi v Ljubljani, hkrati pa poučuje in deli svoje znanje v plesnem studiu Katja Dance Company. Foto: Albert Podrekar

 
IMG-1227.JPG

NEŽA RUS

Vaditeljica baletnega programa

Neža Rus je svojo plesno pot začela pri štirih letih v baletni šoli Pirueta, z devetimi pa se je vpisala na Srednjo glasbeno in baletno šolo Ljubljana (danes KGBL). Na nižji baletni šoli se je izobraževala pri Tanji Pavlič, Nadi Zorn in Darji Sebastian, na srednji pa pri Marinki Ribič. V času šolanja se je udeležila večih baletnih poletnih seminarjev v Sloveniji in v tujini ter baletnih tekmovanj Temsig. V tretjem letniku je pričela sodelovati z SNG Opera in balet Ljubljana, kjer je plesala v predstavah Labodje jezero, Hrestač, Giselle, Veliki Gatsby, Gusar, Romeo in Julija, Hoffmanove pripovedke, Dunajski večer in druge ter tako postala tudi redna članica baletnega ansambla. Po maturi je dvakrat sodelovala tudi z SNG Maribor in sicer v predstavah Gusar in Labodje jezero. Foto: Anna Runefelt.