top of page
NežaBanovec_portrait.jpg

INDIVIDUALNE PLESNE URE ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE S POSEBNIMI POTREBAMI

Ples je nekaj, kar je oblikovalo mene in moje življenje. Je moje gonilo, moja ljubezen in moje poslanstvo. Ker sem mnenja, da vsakdo lahko pleše, bi rada ponudila individualne ure tistim, ki potrebujejo posebno pomoč, spodbudo in drugačen pristop (zaradi svoje gibalne oviranosti ali druge specifike (okvare sluha, vida …). Svoje plesno znanje sem vrsto let pridobivala v Sloveniji in v tujini in bi ga rada delila v upanju, da boste v plesu našli takšno ljubezen, kot sem jo jaz. 

Kdaj: po dogovoru 
Program izvaja - Neža Banovec, plesalka in koreografka

Kje: Mala/Velika dvorana - Katja Dance Company, Letališka cesta 27, Ljubljana (nasproti MOL črpalke). Vhod s hrbtne strani stavbe. 
Naš klimatiziran plesni studio je opremljen z baletnim podom, baletnimi drogovi, družabnim prostorom, veliko garderobo, tuši in vrhunskim ozvočenjem. Nahaja se v bližini nakupovalnega središča BTC in le 500 metrov od obvoznice. Pred dvorano so brezplačna parkirna mesta in avtobusna postaja linij 7 in 27.

Informacije na katjadanceco@gmail.com ali po telefonu 041 649 599.

_NEZ0244 (1).jpg

NEŽA BANOVEC

Plesalka, koreografinja in vaditeljica

Sem Neža, 22-letna plesalka. Svoje plesno znanje sem pred leti pridobivala v plesnem klubu Wolfy pri Damjanu Gorjupu in na KGBL-ju pri Jani Kovač Valdes ter Sabini Schwenner. Kasneje sem se prepisala na baletni oddelek in končala svoje izobraževanje na Gimnaziji Poljane ter Srednji baletni šoli. Moja profesorica je bila Marinka Ribič. Poleg pridobivanja znanja na baletni šoli sem plesala tudi pri Kjari Starič Wurst in osvajala moderne plesne tehnike. Po končani baletni šoli sem odšla na priznano plesno akademijo Iwanson v Munchnu, kjer sem pridobila širok spekter znanja iz različnih sodobnih plesnih tehnik, improvizacije ter koreografije. Lani pa sem postala plesalka junior kompanije Elephant in the black box pod vodstvom Antona Valdbauer-ja in Jean Philippe Dury-ja. Bila sem tudi nosilka štipendije Ministrstva za kulturo za specializirane poklice v kulturi v tujini. Ker me že od nekdaj zanima poučevanje, sem se z letošnjim letom vrnila v Slovenijo, kjer bom svoje znanje nadgradila s pedagoškega vidika na Univerzi v Ljubljani, hkrati pa poučevala in delila znanje v plesnem studio Katja Dance Company.

bottom of page