top of page

Knjige so ponovno obiskale Ljubljano

Petek, 17. februar, ura kaže 7:20. Odhod od doma. Ob 8:00 se dobimo s tehnično ekipo, da pričnemo s pripravo odra in postavljanjem predstave Knjiga v Centru kulture Španski borci v Ljubljani. Ponovno neverjetna ekipa Španskih borcev - tokrat sta bila z nami Omar in Leon! Hitro sta priskočila na pomoč pri tovorjenju opreme in scene iz naših vozil. Res kapo dol. Ne bi jim bilo potrebno pomagati, a razumejo, da je z večimi rokami vse lažje in da bo dan zelo dolg!

Priprava luči, ozvočenja in postavitev scene zahteva kar nekaj časa in ni dobro, če pri tem hitimo, saj se lahko kaj hitro kaj zalomi. Še posebej smo pozorni na postavitev luči in določimo dele odra, ki so pomembni za predstavo, tako da lahko lučkarja Nik in Matej pripravita vse nastavitve.


Počasi so začele prihajati tudi plesalke. Prišle so prav vse! Danes je velik dan, poseben dan, kajti predstavo bomo uprizorili kar trikrat v enem dnevu. Bo šlo? Bo dovolj časa za počitek in regeneracijo, bomo vzdrževali tisti pozitivni nemir in pričakovanje, ki se nato prelevi v pretok plesne energije na odru, ko ni več časa in prostora za razmišljanje, temveč je potrebno plesati s čustvi, z izkušnjami ekipnega duha preteklega dela, vaj, skupne poti in medsebojnega spoštovanja vseh plesalk. Kdor ima nekaj izkušenj, ve, o čem govorimo. In za to si zaslužijo vse spoštovanje, kot tudi njihovi bližnji, ki jih podpirajo na tej poti. Še posebej spoštovanja vredno je dejstvo, da gre rezultat njihovega dela v dobrodelne namene Zavoda VID.


Tokrat je bil z nami fotograf Drago Videmšek, ki je skozi objektiv zajel svoje videnje predstave, nekaj fotografij pa je nastalo tudi s strani našega producenta.


Še posebej pa smo veseli tudi, da je bila z nami tudi dijakinja Srednje zdravstvene šole Ljubljana Amina, ki je nagovorila publiko in s tem odprla uprizoritev.

Po zaključnem aplavzu, ko so se plesalci kar dvakrat vrnili na oder ob glasnemu ploskanju, smo se končno objeli in si ponosno čestitali. Enkratna izkušnja, enkratni Španci, enkratna publika in enkraten namen. Vse je dobilo smisel, vse se je postavilo na svoje mesto. Lahko si čestitamo, si pogledamo v oči in skupaj nadaljujemo to negotovo pot, ki nas vabi v nove podvige in izkušnje.


Ura je 23:00. Še zadnji kos opreme varno pospravljen zopet v našem studiu. Over and out.


Hvala vsem!

V soboto 25. februarja ob 10. uri pa vabljeni v dvorano KDC na Letališki na plesno pravljico za otroke "Objemi drevo". Informacija in vstopnice tukaj.




55 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page