top of page

ŽIVLJENJE JE VREDNOTA

Dobrodelna multimedijska gledališka plesna predstava

IMG_0218.jpg

Življenje prinaša in odnaša. Trosi trenutke, ki bežijo mimo nas in če jih ne ulovimo, spolzijo kot veter.

S plesnim multimedijskim projektom Življenje je vrednota pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije, smo ustvarili predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse - vzame pogum, smeh, čas ... ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strah in se boji prihodnosti.

IMG_4955_.jpg

V obdobju med oktobrom 2016 in majem 2017 smo ustvarili multimedijsko gledališko plesno predstavo »Življenje je vrednota«,  s katero smo zbirali sredstva, ki smo jih namenjali ustanovi »Mali vitez« slovenski fundaciji, ki pomaga mladim, ki so preživeli raka.

Ta predstava je razlog, da smo se 1. januarja 2017 odločili formalno ustanoviti Katja Dance Company.

Skozi gib in glasbo nas plesna predstava nagovarja, da razmislimo o življenju, bolezni, ljubezni in trpljenju, a vedno najdemo pot v svetlobo, cenimo trenutke in se zavedamo življenja kot univerzalnega darila.

»Diham in živim ples, se stapljam z glasbo, z gibi govorim zgodbo, ustvarjam trenutke, ki jih čutim kot tisti del sebe, ki lebdi. Moja zgodba postane zgodba mnogih in moji občutki se dotikajo duš drugih. Iščemo odgovore in rešitev za tiste, ki ne zmorejo sami.» (Katja Vidmar)  

Zgodba je spletena skozi deset slik in govori o ženski, ki obožuje svoj poklic zdravnice, ker lahko pomaga ljudem in je zavezana ideji, da je življenje vrednota. Sreča ljubezen svojega življenja, se zaljubi, užije trenutke ljubezni in sreče, nenadoma hudo zboli. Zdaj je na drugi strani – na strani tistih, ki ji je varovala, jim pomagala. Sebi ne more pomagati. Išče svoj smisel, pot in izhod iz bolečine. Zaveda se minljivosti, bori se s svojo bolečino … želi si, da bi moškega – ljubezen svojega življenja – in vse, ki so ob njej, obvarovala trpljenja, oklepa se življenja … zlije se s trenutkom.

2020 in 2021

Pandemija COVID se je razširila globalno in nas umetnike in nastopajoče po celem svetu močno prizadela, Kako preživeti, kako nadaljevati s tem, kar tako ljubimo? Oblikovala se je nova skupina ljudi, v spomin na preteklost in opomin prihodnjosti z namenom, da zapustimo nekaj prihodnjim rodovom  in večni spomin nesemo s seboj. 

Zato je nastal film Življenje je vrednota - The movie, ki omogoča gledalcem, da vidijo našo zgodbo in zgodbo mnogih po celem svetu. Tako s predstavo sedaj lahko nastopamo v kombinaciji živega plesa in filma.

Ponosni smo na ta projekt, saj nas je spodbujal skozi težke čase.

4V2A7263.jpg

Predstava je doživela 37 uprizoritev in je še vedno na sporedu.

Predstavo smo pričeli ustvarjati z dvanajstimi plesalci (sodelovalo pa jih je tudi do 18) s popolnoma različnimi ozadji, izkušnjami in plesnimi stili. Vsi sodelujejo v plesnem projektu popolnoma brezplačno.

Od COVID časa dalje nastopamo v kombinaciji projekcije filma in živega plesa.

ŽJV.png
Plesalci predstave ZJV web.png
IMG_0129.jpg

UPRIZORITVE

NOTRANJE GORICE - KULTURNI DOM

15. 4. 23, 16:00

prost vstop

LAŠKO - KULTURNI DOM

19. 1. 23, 09:40

za dijake šol

LAŠKO - KULTURNI DOM

19. 1. 23, 07:40

za dijake šol

VIPAVA – DVORANA ŠKOFIJSKE GIMNAZIJE

8. 10. 22, 17:00