top of page

Življenje je vrednota. Rekordna ponovitev predstave Katja Dance Company

Updated: Dec 14, 2022

Barbra Drnač, Ljubljana, Bruselj


Vabljeni k ogledu in podpori Malim vitezom 14. februarja v Španske borce, kjer se vam znova predstavljajo plesalci Katja Dance Company na čelu s koreografinjo Katjo Vidmar in producentom Albertom Podrekarjem.


Draga Katja, Albert, smo pred 33. ponovitvijo predstave Življenje je vrednota. Kakšni mravljinci vama gomazijo v teh dneh pred predstavo?

Pred 33. ponovitvijo čutimo po eni strani ponos, ker je res lepa številka v dveh letih in pol, po drugi strani pa čutimo odgovornost in mravljice, pa pozitiven strah in vznemirjenje, ker bomo spet nastopili v Španskih borcih v Ljubljani, kjer se počutimo doma. Ta dvorana nam res veliko pomeni, ker smo tu začeli in ker že tretjo leto tu plešemo v enem dnevu tri predstave: tokrat dvakrat Življenje je vrednota in enkrat plesno pravljico Oprosti. Večerno prireditev bo povezovala igralka Tina Gorenjak, na kar smo še posebej ponosni.

Na odru Španskih borcev si boste lahko ogledali še otroško predstavo Oprosti!


Je naključje, da sta izbrala 14. februar, ko je nekakšen prevzeti praznik zaljubljenih, mi vsi pa smo zaljubljeni v življenje, če smem govoriti v svojem imenu?

Mislim, da smo res bolj zaljubljeni v življenje, ki je tako lepo darilo, ki ga moramo ceniti! 14. februar je res tak poseben dan, ampak je mogoče prav, da pogledamo ljudje z drugačnimi očmi in preživimo ta tako opevani dan drugače − dobrodelno in hkrati kulturno − s plesnim dogodkom, ki ga še vedno lahko po predstavi nadaljujemo romantično zaljubljeno. Odkar sva v tujini, vedno bolj odkrivava, kako pomembni so trenutki.


Anže, zaradi katerega je nastala predstava, bo vedno v vaših/naših srcih. Vsi se soočamo prej ko slej z izgubami, a pri otrocih je to še bolj peklensko. Kaj želita s predstavo sporočiti, ko sta doživela z njo vse vesele in žalostne ure?

Anže je bil del nas in vedno bo. In zelo sva hvaležna družini, da si želi nadaljevati, saj tako ‘živi!’ naprej − njegova zgodba, njegov nasmeh, glas, sporočilo. Pogrešamo ga, ampak plešemo zanj in za vse, ki se borijo z rakom. Naše sporočilo je še vedno − cenimo življenje, trenutke, zdravje in drug drugega ter vztrajajmo − HOČEM, ZMOREM, BOM!


Zasedba bo spet nekoliko drugačna. Predvidevam, da je to izziv, a tudi stres, kajne?

Ja, zasedba se spreminja, če bi preštela, je najbrž predstavo plesalo že več kot trideset različnih plesalcev in plesalk. In to je izziv, vsakokrat nova postavitev, tokrat na odru spet novi dve plesalki prvič. Je pa tudi stresno, ker je usklajevanje in skupne vaje veliko težje organizirati, ampak mi vztrajamo in nadaljujemo ter predvsem vemo, da je moč te predstave drugje − v sporočilu, v tem, kako se nas dotakne vsakič znova (tudi nas plesalcev, ko poslušamo Anžetov glas na začetku, ko čutimo odziv občinstva in se pogovarjamo z obiskovalci, župani in malimi vitezi …). Gospa Vlasta Nussdorfer, naša častna pokroviteljica, velikokrat v svojem nagovoru reče: “Iz dvorane boste odšli drugačni, kot ste vanjo vstopili.” In to se resnično zgodi.


Kdo vse bo zaplesal na odru Španskih borcev?

Na odru bodo v petek, 14. 2. 2020, na dopoldanski in večerni predstavi plesali: Peter Capuder, Luka Werning, Tim Lončar, Ajda Miklavčič, Mira Marič, Živa Stanovnik, Katarina Gregorič, Špela Dolinar, Kristina Ziherl, Ana Belac, Sara Brčvak, Zala Lazar, Katja Vidmar, Petra Ramovš, Ana Mužič. V plesni pravljici pa pleševa Katja Vidmar in Tinkara Vrbinc.


Hvala vama in srečno! Vi, drage bralke in bralci, pa ste vabljeni, da si ogledate predstavo in z nakupom vstopnice pomagate Malim vitezom.




5 views0 comments
bottom of page