top of page

Zlata ekipa v Laškem!

Kakšen teden! Kakšni občutki! Kakšne izkušnje!

Velik poklon plesalcem, ki so včeraj tvorili zasedbo dobrodelne plesne predstave Življenje je vrednota, ki smo jo zaplesali v Laškem kar dvakrat. Novih 500 mladih gledalcev je gledalo, poslušalo in čutilo, sporočilo predstave, ki nagovaja gledalce, da razmislijo o svojem življenju in o soočanju z boleznijo (rak). Sinoči smo tako dosegli že sedemintrideseto (37.) uprizoritev. Ponosni smo na to, da predstavo plešemo tudi v 7. letu našega delovanja.

Po treh letih je na oder v živo ponovno stopil plesalec Peter Capuder. Peter je pred kratkim postal oče, plesu je zavezan že vse svoje življenje. S ponovnim sodelovanjem v predstavi Življenje je vrednota je tako ob Katji Vidmar, ustanovni član plesne zasedbe, ki se je konec leta 2016 odločila stopiti na skupno pot dobrodelnosti in prijateljevanja s skupnim ciljem. Vseskozi je razumel sporočilo in namen predstave in celotnega gibanja in lahko mu izrečemo veliko zahvalo za vsa ta leta sodelovanja. In ni bilo vedno lahko! Danes je ob zaključnih priklonih doživel navdušujoč aplavz mladega občinstva - priznanje za svojo ljubezen do plesa in deljenja dobre energije in humanitarne dejavnosti.

Ob njem sta nocoj oder delili tudi Špela Dolinar (tukaj več o Špeli) in Katarina Gregorič. Veliki prijateljici, dolgoletni plesalki in predvsem plesalki z dobre volje in pozitive. Tako je dan tudi po njuni zaslugi minil duhovito z velikim nasmehom na obrazu in zavedanjem, da smo storili zopet nekaj lepega. Nekaj trajnega, kar bo ostalo z nami, nekaj posebnega, morda intimnega, saj deliti oder s soljudmi, s katerimi preživljaš čas, pa tudi rešuješ težave in življenjske probleme, ni nekaj samoumevnega. Takim ljudem preprosto zaupaš, saj postanejo del tvoje plesne družine. Ljudje, na katere se lahko zaneseš in v katere ne dvomiš!

Na odru je bila tudi Sara Brčvak (tukaj več o Sari), plesalka ki že tri leta svoje življenje posveča plesu v ekipi Katja Dance Company, saj je članica prav vseh predstav in plesnih pravljic, ki so nastajale v tem času. Plesu je posvetila svojo zavest, misli, čas in energijo. Zahtevno delo direktorice zasebnega hotela in računovodje zasebnega gradbenega podjetja je pri tem poseben zalogaj, a kljub vsem obveznostim Sara moč najde v plesni dvorani Katja Dance Company praktično vsak dan! Strast, povezanost, občutek pripadnosti, veselje ustvarjanja, oder, prijateljstvo ... Da, Sara predstavlja vse to! In na odru je srečna. Ko si nadene plesni kostum, ko stopi izza zavese v soj luči, ko se prepusti glasbi in sporočilu, ki ga nosimo s seboj, takrat je srečna!

In seveda - v vseh predstavah je na odru stala in plesala tudi Katja Vidmar - ustanoviteljica, umetniška vodja, koreografinja in duhovna voditeljica, ki je svoje življenje zavezala plesu morda bolj kot mnogo profesionalnih plesalcev. Katja diha, sanja in živi ples, koreografira v mislih in sproti razmišlja o novih plesnih projektih. Sicer dolgoletna in zelo uspešna profesorica slovenskega jezika, ki ljubi slovenski jezik in izražanje, je tako v vseh teh letih s svojim profesionalnim delom mnogim slovenskim in bruseljskim plesalcem in plesalkam predajala znanje in svojo navdušenost nad to umetnostjo. In ne samo to. Mnogo dijakov in dijakinj, ki jih je učila, je sodelovalo v plesnih projektih in stkalo pravo prijateljstvo kot aktivni plesalci plesne ekipe KDC ali tudi kot plesni tečajniki ali gledalci. V okviru plesnih predstav in pravljic v produkciji Katja Dance Company. so mnogi nastopili na odrih po Sloveniji in v tujini. Sodelovala je tudi pri njihovih valetah, maturantskih in poročnih plesih.

V Laškem - Kulturnem centru Laško smo tako ta teden preživeli kar dva plesna dneva in izvedli pet predstav, kar je tudi za nas poseben rekord. Hvala Laško, izkazali ste se kot družba ljudi, ki jim je mar, ki stremite k ohranjanju raznolikosti umetnosti Laškega in tako pomembnem izobraževanju mladih, da imajo stik s tako pomemnim področjem kulture. Kultura namreč oblikuje ljudi, jih definira v svojih mislih in življenjskih pogledih. Odpira oči in daje impulze, ki jih vsak od nas dnevno uporablja v svojih vsakodnevnih odločitvah.

Mi smo uživali. Dvorana kulturnega centra Laško je enkratna in veselimo se ponovnega vabila, ko bomo lahko tam uprizorili tudi naše nove kreacije.

In kot vedno - z obiskom predstave ste pomagali ljudem, ki so v otroštvu preživeli raka in imajo zaradi tega trajne posledice. Ustanova Mali vitez je bila ustanovljena z namenom organizorane pomoči na področju poznih posledic bolezni in ponosni smo, da smo lahko del te tako potrebne pomoči.

Morda pa nam je uspelo, da kdo bolje razume bolezen, da se bo lahko bolje spoprijel z njo, ko bo morda napočil tak čas ali bolje pomagal soljudem s to boleznijo.

Pazite nase, obiščite kako od naših uprizoritev - naslednja je že to soboto v Kosovelovem domu Sežana (otroška plesna pravljica Objemi drevo) in nato 17. februarja v ljubljanskih Španskih borcih (plesna predstava Knjiga.

Če čutite, da bi s plesom želeli pomagati tudi vi, nas le pokličite. Potrebna je le osebna odločitev, komu in čemu namenimo svoj čas in pozornost.

Pa srečno!


118 views0 comments
bottom of page