top of page

Noro, enkratno, prvič! Hvala Črna na Koroškem za priložnost!

Updated: Mar 31, 2022

To moramo deliti z vami!

15. aprila bomo prvič izvedli kombinacijo plesa v živo in videofilma predstave Življenje je vrednota, in sicer v občini Črna na Koroškem, katere županja je gospa Romana Lesjak, ki si je našo predstavo ogledala konec leta 2019 v sosednjih Ravnah na Koroškem.

Potem je prišel Covid. Odpovedati smo morali pet že dogovorjenih uprizoritev, dogovarjanja okoli gostovanj v Bosni in Hercegovini, Avstriji, Belgiji, Španiji in Italiji. Neverjetna škoda je nastala. Nekateri plesalci so prenehali s sodelovanjem, saj niso več videli smisla v treningih preko zaslonov in negotovo prihodnostjo, nekateri so si ustvarili družine, nekateri pa so zdržali ali se vrnili.

Tako bomo v petek, 15. aprila 2022, v Kulturnem domu Črna na Koroškem ob 16:30 najprej uprizorili za male Črnjane našo otroško plesno pravljico Objemi drevo!, proti večeru, ob 18:30 pa sledi prvič kombinacija projekcije filmske predstave Življenje je vrednota The Movie! s živo ekipo plesalk, ki bodo tako prvič od naše zadnje uprizoritve te predstave 14. februarja 2020 v ljubljanskih Španskih borcih stopile ponovno na oder. Velika čast, veliko veselje in ponos. Ekipa je vzela prost dan v službah, šolah, pri družini, da ta veliki trenutek ponovno podoživi v okolju, ki nas ni pozabilo in nas je povabilo v svojo sredino!

Ker je naš tonec in lučkar še vedno v Dubaju, kjer dela na slovenskem paviljonu tamkajšnjega Expa

- svetovne razstave, nam bo tokrat pomagal Rok Divjak, domačin, ki dodobra pozna Črnjanski kulturni dom.

Da, tudi tokrat bomo finančno pomagali z izkupički našim prijateljem.

S pravljico Društvu junaki 3. nadstropja, s predstavo Življenje je vrednota pa Ustanovi Mali vitez.

Kljub dolgemu premoru in vsem težavam smo še vedno tu. Verjetno zato, ker tako ljubimo to, kar počnemo in kar nam to vrača. In hvala, da ste še vedno z nami. Skupaj nam uspeva narediti take lepe, drobne stvari, ki bogatijo življenje, pomagajo nam vsem in vsaj za trenutek narišejo nasmeh na naša in vaša lica.

Občina Črna na Koroškem pa nam je sporočila, da velja za obe predstavi prost vstop, da bi se tako lahko čim več obiskovalecv udeležilo tega prijetnega dogodka. Tako, ni več izgovorov - petek v Črni - se vidimo!

36 views0 comments
bottom of page