top of page

Zala Šušteršič - prijetna, vztrajna, nasmejana plesalka

Updated: Jan 21, 2022

Trenutno je kresnička in se pripravlja, da bo del predstave "The book".

Zala je plesalka naše plesne pravljice Objemi drevo, v kateri upodablja milo, navihano in nasmejano kresničko. Obenem pa se je pridružila plesni ekipi Katja Dance Company in bo plesala v novi plesni predstavi z delovnim naslovom "The book!" ali "Knjiga".


Zala poznamo že od njenega rojstva. Ustanoviteljica Katja Dance Company Katja Vidmar in Zalina mama Urša sta nekoč uspešno plesno sodelovali na priljubljeni prireditvi "Melodije morja in sonca" skupaj s skupino Malibu in na izborih EMA. In prijateljstvo je ostalo vse do današnjih dni, ko tudi naši otroci vstopajo v plesno sodelovanje.


Pozdravljena Zala, za začetek izberi tri besede, ki te najbolj opisujejo kot človeka.

Prijetna, vztrajna, nasmejana.


Trenutno obiskuješ srednjo šolo, plešeš v plesni šoli BAST in pridružila si se Katja Dance Company v plesni pravljici Objemi drevo! Kako uskljajuješ vse obveznosti, še posebej, če vemo, da ne živiš v Ljubljani?

Najtežje je to, da ne živim v Ljubljani in se moram veliko voziti. Imam srečo, da me starša spodbujata in me veliko vozita. Potrebno je tudi veliko organizacije, saj moram vnaprej vedeti, kdaj se bom lahko učila doma in kdaj bom morala čakati v Ljubljani.


Kdaj in kako si pričela s plesom?

Plesati sem pričela, ko sem bila stara štiri leta, in sicer z baletom, ki sem ga plesala štiri leta, potem pa sem še štiri leta plesala hip hop in jazz balet na plesnih delavnicah v osnovni šoli. V sedmem razredu sem se pridružila plesni šoli Bast, v kateri plešem še zdaj. Pri Katja Dance Company pa plešem sedaj eno leto.


Prihajaš iz precej umetniške družine, meniš, da sta ti starša položila v zibelko ljubezen do umetnosti?

Ja, mislim, da sem ljubezen do plesa dobila od mame. Oba pa me tudi vedno spodbujata na moji poti in za to sem jima zelo hvaležna.


Pretekle vikende ste s pravljico nastopili v Škofji Loki, na Jesenicah in v Notranjih Goricah. Kakšne vtise lahko povzameš?

Zelo sem uživala, saj sem prvič po skoraj dveh letih nastopila na odru in občutek je bil odličen.

Soplesalke so prijetne in v njihovi družbi uživam na odru in tudi v zaodrju. Tudi nasploh uživam v vlogi kresničke, saj mislim, da mi je pisana na kožo.

Kaj čutiš in kaj želiš na odru pokazati v vlogi kresničke, ki jo imajo otroci tako radi?

Kresnička je nagajiva, energetična, nasmejana, navihana, mislim, da so jo otroci prav zaradi vseh teh lastnosti vzljubili in upam, da se po njej tudi zgledujejo.


Kako si se pridružila ekipi Katja Dance Company in kaj bi sporočila drugim plesalcem, ki bi se nam morda želeli pridružiti v plesnih produkcijah Katja Dance Company?

Katjo poznam že od nekdaj, saj je včasih plesala skupaj z mojo mamo. Ko je na instagramu objavila, da išče nove plesalce, me je mami spodbudila, naj poskusim. V skupino sem se hitro vključila, kljub temu da smo imele na začetku veliko treningov preko Zooma. Sama sem zelo vesela, da sem se odločila sodelovati v predstavi in imam namen sodelovati še v drugih predstavah.


Kam "potuješ" naprej? Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

Trenutno še nimam velikih načrtov za prihodnost, vem pa, da me bo ples definitivno spremljal, ne glede na mojo odločitev.

Foto: Albert Podrekar (ogled celotne galerije Zalinih fotografij - tukaj)


Naši prihodnji dogodki:

Informacije o predstavah in vstopnicah na naši spletni strani www.katjadancecompany.com

215 views0 comments
bottom of page