top of page

Plesni dan v Termah Zreče s Katjo Vidmar

Updated: Nov 21, 2022

Mali Vitezi smo v soboto, 25.marca 2017, med našo rehabilitacijo v termah Zreče, dobili obisk profesionalne plesalke Katje Vidmar in njenega moža Alberta. Srečanje smo izvedli v Rumeni dvorani hotela Dobrava. Sprva nismo vedeli, kaj pričakovati, zato smo se z mešanimi občutki odpravili v dvorano, kajti izvedeli smo da bo potrebno malo plesati. Kljub temu se nas je zbralo okoli 20 iz vseh koncev Slovenije. Na začetku nam je Katja povedala, da je tudi ona imela izkušnje z nekom, obolelim za rakom in da je izgubila osebo, ki ji je bila zelo blizu. Takrat smo doživeli močne občutke in posledično vsi pozabili, da bomo že čez nekaj minut plesali, strah in trema sta bila zgodovina. Preden smo se posvetili plesu, smo izvedeli tudi vzrok njenega obiska in smo lahko več kot samo hvaležni, da nam bo njena plesna šola pomagala zbirati sredstva za nadaljne aktivno delovanje fundacije. Naučili smo se štiri koreografije, medtem ko je njen mož posnel nekaj res prečudovitih fotografij Malih vitezov v elementu plesanja. Na koncu nisem opazil nobenega žalostnega obraza, vsi smo bili veseli njenega obiska in mislim, da nisem edini, ki se veseli ponovnega druženja. Na koncu smo posneli skupinsko sliko, na kateri ne manjka nasmejanih obrazov. Kasneje sem po pogovoru z vitezi ugotovil, da so bili vsi zelo navdušeni obiskom ter veseli , da so se odločili priti. Nekaj nas je tudi rezerviralo vstopnice za eno izmed njenih predstav, katere izkupiček bo namenjen naši Ustanovi Mali vitez. Spoštovana gospa Katja, še enkrat iskreno hvala za vse, želim da se kmalu spet srečamo in se naučimo kaj novega.

Aljaž Jamnik


Sobotno jutro in vožnja proti Zrečam. Srečala se bom z ljudmi, ki so se pogumno borili z rakom. Vznemirjena sem in hkrati vesela, da bom končno spoznala člane ustanove Mali vitez, ki pomaga ljudem, ozdravljenim od raka.

Na recepciji me pričaka Aljaž Jamnik, eden izmed članov in me pelje do dvorane. Vstopajo eden za drugim. Nagovorim jih in jim povem, da sem tu zato, ker poznam občutek, ko se stalno zavedaš, da je rak povsod okrog nas in obljubim, da bodo ob plesu vsaj za trenutek pozabili na to, da so se soočali z rakom. Ogrejemo se in pridno sledijo. Naučimo se prvo koreografijo na skladbo Alenke Godec Življenje je lepo in razložim, da sem jo izbrala zato, ker je naši dobrodelni plesni predstavi, ki jo delamo zato, da jim bomo donirali denar od prodanih kart, naslov Življenje je vrednota. Vsi so navdušeni in uživajo z mano ob plesu. Naučimo se še tri koreografije, vse povezane s pozitivnimi besedili in sporočilom, da je življenje vrednota in da smo mi del tega darila. Plešemo, uživamo, se smejimo. Ponovimo vse koreografije. Sledi še skupna fotografija in njihova zahvala in pogovor o predstavi. Obljubijo, da nas pridejo pogledat. Srečna se odpeljem nazaj na trening s plesalci s še več energije in želje po tem, da naredimo predstavo zanje – za Male viteze! Hvala vam vsi sodelujoči za priložnost in sodelovanje! Upam, da se še kdaj srečamo!

Katja Vidmar (koreografka in plesalka predstave Življenje je vrednota/www.katjadancecompany.com)

http://www.ustanova-malivitez.si/plesni-dan-v-termah-zrece-s-katjo-vidmar

4 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


bottom of page