top of page

Ko se živalice nasmejijo

Updated: Jun 9, 2023

Še tri dni in premierno bomo uprizorili našo novo plesno pravljico Pomislite na nas! Ne spomnim se, da bi se kdaj tako zelo nasmejali na vajah, kot smo se zadnje dva meseca. Sestavljanje koreografij za pikapolonico, oba kužka, muco in zajčka je bilo zabavno in polno smeha. Na vseh vajah, ko je nastajala plesna zgodba, je bil smeh tisti, ki nam je pomagal in nas vodil, ko so nastajale koreografije.

Pikapolonica bo tista, ki bo pomagala, da bodo kužka in muca pozabili na strah. Zajček bo plašno opazoval in se živalicam pridružil pri igrah, kužka bosta preganjala muco. Pok petard, beg v gozd, strah in ples prijateljstva, so tisti deli zgodbe, ki nas spominjo na to, da živalice ne marajo petard in nas učijo, da ni vse, kar se zdi zabavno ljudem, zanimivo tudi za živali.

Ko smo zbirali kostume in je nastajala scena, smo se zavedali, da je dan, ko bomo nasmejali prvo skupino otrok, zelo blizu. Še zadnji popravki ... snemanje besedila in montaža glasbene podlage in ...pravljica je tu.

Prvi nastop bo v Postojni v torek, 23. maja, ob 17.30 v kulturnem domu Postojna. In mi komaj čakamo, da bo že naša peta plesna pravljica navduševala male in velike otroke. Jeseni pa bo potovala še po drugih odrih in smeh ne bo ponehal niti takrat, ko se bo bližal čas, ko ponavadi ljudje uporabijo petarde. Prepričani smo, da bodo otroci povedali vsem, da nočejo, da živalice zbežijo zaradi pokanja petard, saj je naše življenje lepše, če se potrudimo, da se vsi počutijo varno, in se spoštujemo, povežemo in smo prijazni drug do drugega.

Z vami bodo Sara Duhovnik Bračun, Iva Šantek, Katja Vidmar, Sara Brčvak in Špela Dolinar.


Tokrat bomo z izkupičkom od prodanih vstopnic pomagali Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana. Če imate doma stare odeje, rjuhe ... pa jim lahko pomagate tudi vi, poglejte na njihovo spletno stran: https://www.zavetisce-ljubljana.si/

Pošljite SMS s ključno besedo ZAVETISCELJ5 na 1919 in živalim namenite 5 EUR.



66 views0 comments
bottom of page