top of page

Retrospektiva - dijaki o predstavi Življenje je vrednota

Na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani so si dijaki 1. in 2. letnikov ogledali filmsko upodobitev plesne predstave Življenje je vrednota - The movie.

Čeprav je bil pouk na daljavo, si ga je ogledalo izjemno veliko dijakov. Film je v 15 urah zabeležil preko 800 ogledov! Ustvarjalci ustvarjamo, da nekdo vidi našo izdelek, torej predstavo. In ravno ogledi so tisto, kar nastopajočim ogreje srce in daje motivacijo ustvarjati naprej.

Dijaki pa so imeli po ogledu še dodaten izziv. Ustvarjali so namreč izdelke - pesmi, zapise, vabila, grafike o svojih občutjih in svojo osebno relacijo do videnega in slišanega.

Prav gotovo se jih je izjemno dotaknil naš večni junak Anže, saj so se bolj intenzivno identificirali z otroško bolečino, trpljenjem in boleznijo. Dragi Anže, živiš naprej, v naših srcih, mislih in v naši predstavi!

Danes smo prejeli šolsko glasilo srednje zdravstvene šole, imenovano FETI. In kaj smo zagledali?

Vabljeni k ogledu izbora nekaterih neverjetnih izdelkov spodaj. Dragi dijaki, hvala vam od srca za vašo pozornost in sodelovanje in hvala vodstvu šole, ki nas je poslušalo in slišalo ter omogočilo, da našo zgodbo lahko pokažemo in tako predajamo sporočilo.

Predstava tako na nek drugačen način živi naprej in tega smo veseli. Vabimo tudi druge, da nas kontaktirate za možnost sodelovanja, saj s tem pomagate nam in Ustanovi Mali vitez, fundaciji za pomoč mladim, ki so preživeli raka, katerim že peto leto namenjamo del zbranih sredstev.

Care to dance - dance to care.










92 views0 comments
bottom of page