top of page

KDC ponovno v glasovanju na portalu Parada plesa

Parada plesa, 1. oktober 2021

Zelo smo počaščeni, da smo že prvi dan oktobra, ki je vsako leto v znamenju roza barve, saj s tem oznanjamo mesec boja proti raku dojk, najpogostejšemu malignemu obolenju žensk v razvitem svetu, nominirani za glasovanje v najpomembnejšim slovenskem plesnem spletnem portalu Parada plesa za naj roza plesnega ustvarjalca/ustvarjalko.


In tokrat smo kar trije predstavniki KDC uvršćeni v glasovanje. Neža Banovec, Katja Vidmar in Albert Podrekar. Velika čast, veliko priznanje med tako velikimi imeni slovenske plesne scene kot so Maša Kastelic in Akim Pekunov, Lovro Zajc, Tijuana Križman Hudernik, Nina Noč, Maša Kagao Knez, Mirjam Podobnik in Ian Hotko.


Rak nas spremlja že leta. Direktno in indirektno. Albert že leta teče na dobrodelnih tekih Race for the Cure, s Katjo soustvarjata dobrodelne plesne predstave, predvsem Življenje je vrednota s tematiko raka je namenjena obolelim za rakom (med ustvarjanjem predstave je Katja doživela družinske izgube zaradi raka), v predstavi sodeluje preminuli junak in naš nadih Anže, KDC že 5 let sodeluje z Ustanovo Mali vitez, fundacijo za pomoč mladim, ki so preživeli raka (sinoči smo tudi donirali izkupiček od prodanih vstopnic za projekcijo filma Življenje je vrednota - The Movie!), v Zagrebu smo sodelovali z ustanovo Krijesnica, ki pomaga hrvaškim malil junakom z rakom, sodelovali smo z Europa Donna, kako dobro leto pa sodelujemo tudi z društvom Junaki 3. nadstropja, torej otroci, ki se ravno sedaj zdravijo na onkološkem oddelku pediatrične klinike. Rak nam je marsikaj odnesel, a tudi marsikaj prinesel. Kako bi sicer spoznali tako dobro in srčne ljudi, s katerim smo sedaj dobri prijatelji.


In sedaj še naža Neža, ki se nam je letos pridružila in je z vsem srcem pri naši stvari. Pridna, strokovno neverjetna, delavna in še bi lahko našteli. Komaj čakamo, da skupaj nastopimo na kakem odru.


Torej, če smo vam všeč, če smo vas uspeli nagovoriti, bomo zelo veseli vaše podpore, ki nam jo tokrat lahko izrečete, da glasujete za nas (glasovati je možno večkrat) na https://www.paradaplesa.si/kategorija/priplesi-si-nagrado/


In vabljeni v našo sredino, zaplešite z nami v enem od naših programov, plesalci, pridružite se nam v naših plesnih predstavah in ljubitelji plesa in podpore, obiščite naše dogodke.





10 views0 comments
bottom of page