top of page

Črna na Koroškem - Plesna pravljica Objemi drevo in plesna predstava Življenje je vrednota v živo

V petek, 15. 4. 2022, smo se vznemirjeni podali na pot proti Črni na Koroškem. V objemu gora

nas je osupnil pogled na moderen kulturni dom, še bolj njegova notranjost. Sprejel nas je tehnik Rok Divjak in postavili smo sceno za pravljico, si nadeli kostume živalic in nestrpno pričakovali otroke in njihove starše. Prišlo jih je veliko in živalice smo zelo uživale na odru in poslušale, kako sprašujejo starše "Je ježek umrl? Zakaj mravljica je čebeličin med? Kje pa je kresnička?" Po predstavi smo se pomešale med otroke in nekateri so nam sramežljivo povedali, katera od živalic jim je bila najbolj všeč.

V pravljici so nastopile: Katja Vidmar, Sara Brčvak, Zala Lazar in Zala Šušteršič

Galerija Objemi drevo - Črna na Koroškem 15. april 2022

V garderobi nas je pričakalo sadje, piškoti in sok - gostoljubje občine in županje gospe Romane Lesjak. Zelo malo časa do naslednje predstave, ki je bila za nas posebna - po dveh letih premora zaradi epidemije, smo jo spet plesali na odru v gledlišču Črna na Koroškem. Bilo je tako, kot vedno - čustveno, močno, noro lepo - družina Žvegler, prijatelji, starši plesalke Zale Šušteršič, ki je nastopila z nami prvič, obiskovalci in županja. Zelo smo veseli, da smo dobili to priložnost in smo predstavo tokrat izvedli na prav poseben način - delno v živo in delno s filmom. Občutki pa - čudoviti. Našo donacijo Ustanovi mali vitez je v imenu Katja Dance Company predala Manca Žvegler, v imenu Ustanove pa jo je sprejela mala vitezinja Gordana Grah.

Večer smo zaključili ob pogovoru z županjo, moderatorjem Tomažem Simetingerjem, nekaterimi obiskovalci v lokalni piceriji, kamor so nas povabili. Res lep, izjemen dogodek in spet možnost, da smo skupaj darovali ustanovi Mali vitez in Društvu Junaki 3. nadstropja.

V predstavi Življenje je vrednota so nastopile: Katja Vidmar, Sara Brčvak, Zala Lazar, Petra Ramovš, Ana Mužič in v svojem premiernem nastopu mlada Zala Šušteršič

Hvala Črna na Koroškem! Z veseljem pridemo še kdaj in veseli bomo tudi povabil drugih gledališč, ki si želijo kvalitetne vsebine za otroke in odrasle, ki se dotaknejo src in ostanejo v spominu.

Foto: Albert Podrekar

74 views0 comments
bottom of page