top of page

V KDC 16. junija prihaja Nastasja Štefanić Kralj

Veseli smo, da vas lahko povabimo v naš studio v nedeljo, 16. junija 2024, ko nas bo obiskala profesionalna glasbenica, plesalka, koreografka in glasbena in plesna pedagoginja Nastasja Štefanić Kralj, živi in dela v Zagrebu.

María Matarranz de las Heras

Organizirali bomo 3-urno delavnico sodobnega plesa - SPIRAL FLUIDITY WORKSHOP, ki bo 16. junija s pričetkom ob 11. uri.


Vsebina delavnice: Glavna tema delavnice je ozaveščanje in raziskovanje spiralnih obratov gibanja - od enostavnih/ vsakodnevnih pa do nekaj kompleksnejših in odplesanih variant. Delavnico bomo pričeli z ogrevalnimi vajami in s kratkimi improvizacijskimi nalogami, pri katerih bomo uporabljali premike in krepitev hrbtenice, artikulacijo sklepov ter njihove stabilnosti. Večino časa  bomo posvetili premikanju po tleh (floor work) skozi dinamične spremembe višine. Sledi učenje kratkih sekvenc skozi prostor in poigravanje s kratkimi improvizacijskimi nalogami s poudarkom na koordinaciji. 

Osrednji del delavnice predstavlja obvladovanje daljših sekvenc ki jih označuje igranje s zagonom, natančnostjo in hitrostjo.

Zaključni del delavnice bo namenjen improvizacijskim sekvencam, pri katerih boste imeli priložnost samostojno raziskati glavno temo in principe te delavnice in ob tem ustvarjati skupne razigrane plese skupin.


Kdo je Nastasja Štefanić Kralj?

Preddiplomski in diplomski študij viole je končala na Glasbeni akademiji v Zagrebu. Spada v prvo generacijo študentov sodobnega plesa na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu, kjer je junija 2016 končala preddiplomski študij – smer plesalka sodobnega plesa.

Poleg lastnega avtorskega dela, Nastasja redno sodeluje z domačimi in tujimi plesnimi umetniki (Thierry Smits, Zrinka Šimičić Mihanović, Petra Hrašćanec in Saša Božič, VRUM kolektiv, Marina Petković Liker, Marjana Krajač, Jasna Layes Vinovrški, Irma Omerzo, Vesna Mimica, Koraljka Begović, Claire Huber).

Kot glasbenica in plesalka je nastopala na Hrvaškem in v tujini (Belgija, Anglija, Grčija, Nemčija, Estonija, Italija, Slovenija, Avstrija, Češka in na Madžarskem).

Nastasjina avtorska dela, ki jih je ustvarilav času študija plesa na Akademiji dramske umetnosti

(Cadenza per 6, Etida za violu i midi kontroler, Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku, Together We Sound) so bili uprizorjena na številnih festivalih kot so Periskop (Rijeka), Echo Echo Dance Festival (Velika Britanija), Dani plesa u čast Miji Čorak Slavenskoj (Slavonski Brod), Invisible Dance Festival (Hvar), L1danceFest (Mađarska), Bazaar Festival (Češka), Monoplay (Hrvaška), Perforacije (Hrvatska), Tjedan suvremenog plesa (Hrvatska), Soundance festival (Nemčija), Albanian Dance Meeting (Albanija), Suffolk Shorts Film Festival (UK), Split Film Festival (Hrvatska)


Nastasja je tudi dobitnica številnih nagrad in štipendij, med drugimi Dekanova nagrada Akademije dramske umjetnosti za izvedbo predstave Hunting family 2 v koreografiji Francesca Scavette, in Rektorjova nagrada za koreografijo Cadenza per 6. Je tudi dobitnik umetniške rezidence v Mediteranskem plesnem centru v Svetvinčentu, kjer je avgusta 2016 skupaj s skupino umetnikov sodelovala v predstavi Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku, ki je bila premierno uprizorjena marca 2017 v Teatru &TD. Avgusta 2018 je Nastasja gostovala v sklopu Bazaar Festivala v Pragi, kjer je predstavila svoje avtorsko delo v nastajanju „Viola, ja i nas dvije“, in ji je bil dokončan v sklopu sklopu rezidenčnega programa Zagrebačkog Plesnog Centra, kjer je bil tudi premierno izveden junija 2018.

Dela kot asistentka na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu in svobodni umetnik.


Program:

10:40 - 10:55 Prihod & registracija (recepcija)

11:00 - 12:30 Workshop - 1. del

12:30 - 12:45 Odmor

12:45 - 14:15 Workshop - 2. del



Informacije:

Kdaj: nedelja - 16. junij 2024 ob 11. uri (trajanje 3 ure)

V plesnem studiu bodite vsaj 20 minut pred pričetkom delavnice.

Kje: Katja Dance Company, Letališka 27, Ljubljana

Parkiranje: Parkirišče ob Letališki (levo pred zapornico)

Cena: 35 EUR 

Plačilo online s kartico ali po predračunu.

Število prostih mest je omejeno!  Organizator si pridržuje pravico do izvedbe dogodka le ob zadostnem številu prijavljenih. V primeru odpovedi, bodo vse plačane prijavnine takoj povrnjene!

Prijava je potrjena, ko prejmemo vaše plačilo.

Dodatne informacije na katjadanceco@gmail.com ali +386 41 649 599. 

Pomembno: 

- PREDAVANJE IN DELAVNICE BODO POTEKALE V ANGLEŠKEM ALI HRVAŠKEM JEZIKU.


Ballet class with María Matarranz de las Heras





2 views0 comments
bottom of page