top of page

Sodelovanje Slovenskega društva Hospic in Katja Dance Company

Updated: Dec 14, 2022

Pred nami je literarni zbornik Dodajamo življenje dnevom v sodelovanju Slovenskega društva Hospic in Literarnega društva Šentjur.


Naše sodelovanje se je rodilo aprila 2020. ko nas je kontaktirala gospa Alenka Križnik, tedaj vodja programa Detabuizacija pri Slovenskem društvu hospic, da bi v Šentjurju sodelovali z našo predstavo Življenje je vrednota in tako finančno podprli delovanje programov društva ter dodali naše umetniško sporočilo ob izzidu zbornika.

Žal je celotno organizacijo dogodkov prekinilo Covid obdobje. V KDC smo medtem posneli filmsko uprizoritev predstave in tako postal del filmske predstavitve e-zbornika. Danes smo prejeli sporočilo Slovenskega društva hospic.

"Veseli smo, da nam je uspelo zaključiti ta projekt in sedaj ga delimo z vami, da ga ponesete v svet. Med prijatelje, znance, sorodnike in vse, ki cenijo kulturo in dobre medčloveške odnose. Toplo vabljeni, da povezavo pošljete tudi zamejskim Slovencem in Slovencem po svetu in jih spomnite na korenine."


In tako smo ponosni, da smo del tega projekta, ki so ga lahko v celoti ogledate spodaj. Naše plesne nastope pa si lahko ogledate na 5:35 min in 28:40 min.

Celoten plesni film Življenje je vrednota - The movie si lahko ogledate v naši videoteki https://www.katjadancecompany.com/videoteka

Bi si želeli živo uprizoritev s projekcijo tudi pri vas? Kontaktirajte nas na 041 649 599 ali po elektronski pošti katjadanceco@gmail.com.


Plesalke in plesalci Življenje je vrednota - The movie:

Katja Vidmar,

Peter Capuder,

Mira Marič,

Špela Dolinar,

Živa Stanovnik Capuder,

Tim Lončar,

Katarina Gregorič,

Kristina Sicherl,

Zala Lazar,

Sara Brčvak,

Ana Belac,

Petra Ramovš,

Ana Mužič,

Kristi Kruusmaa


Avtorica, koreografija, scenarij, vezno besedilo, izbor glasbe:

Katja Vidmar


Luči:

Matej Šarf


Kamera:

Albert Podrekar

Boštjan Banfi


Fotografija, projekcija, obdelava filma in produkcija:

Albert Podrekar


Častna pokroviteljica:

Vlasta Nussdorfer


Pokrovitelj:

Grand hotel Union Ljubljana


Spletni medijski pokrovitelj

Parada plesa

62 views0 comments
bottom of page