top of page

REKLA JE DA: Ko jo je zasnubil za 30. rojstni dan

Updated: Dec 14, 2022

Vestnik, I.B., 18. 7. 2021

Doris Grlec iz Gorice in Blaž Bertalanič iz Radovec sta se spoznala pred sedmimi leti, ko sta bila par njegova sestra in njen brat. »Vedno je bil zelo ljubeč, prijazen, v vsem mi je ugodil in to me je pritegnilo. Skupaj smo se zabavali na gasilskih veselicah, večkrat je prišel kaj pomagat k nam domov in naposled se je med nama razvila ljubezen,« opiše Doris. »Lepa ženska v prvi vrsti, tako vizualno kot karakterno,« pa o tem, kaj ga je navdušilo, doda Blaž.


Kaj hitro sta ugotovila, da je njuna zveza tista prava, Doris je večkrat omenila poroko in navdušila še partnerja, ki se je lani januarja odločil stvari vzeti v svoje roke. Za roko jo je zaprosil za zabavi za njen 30. rojstni dan, pred okoli 80 navzočimi. »Praznovali smo v dvorcu Rakičan. Blaž in moja šefica sta vse skrivoma pripravila, da nihče ni vedel, kaj se bo zgodilo. Odplesala sva prvi ples, nakar se je glasba ustavila, on pa je pričel svoj govor. Sprva sem se celo prestrašila, ker ni ravno za govore, ampak je presenetil na celi črti ter nato padel na kolena. Bilo je zelo čustveno za oba, saj je omenil tudi najinega sina Lukasa,« tako nevesta. Trema je bila pri sogovorniku seveda prisotna, v smehu pa izpostavi, da je bilo kratko in jedrnato.


Poročila sta se to poletje. Cerkveni obred je bil v Bodoncih, civilni pa pri Gradu. »Obema je bil najljubši del v cerkvi, saj so nama tam pripravili tudi presenečenje. Plesno točko je izvedla Katja Vidmar, zapeli pa so nama tudi Alma Merklin in Vokalni kvintet Aeternum. Res je bilo posebno doživetje. Obred je popestril tudi duhovnik Simon Sever, ki vedno organizira kaj hecnega. Blaž je tako moral stopati na steper, jaz pa mu zapovedati, ker tako baje zdaj bo v življenju,« opiše sogovornica. Mladoporočenca še izpostavita, da sta imela več družic, pri obredu pa je sodelovalo tudi več otrok. Sin Lukas je za očetom na primer nosil tablo z napisom »Ati, prepozno je za beg, prihaja nevesta.«


Njuna poroka je imela tradicionalni pridih, s šrango, maškarami in vsemi običaji, ki spadajo zraven. Po sklenitvi zakonske zveze se je zabava nadaljevala na Bertalaničevi domačiji v Radovcih. Odplesala sta poročni ples, nato pa se je brezskrbna zabava nadaljevala pozno v noč.


Mlada družina se želi še v tem letu preseliti v novo domovanje, potem pa bodo uživali življenje, pravijo. Že sedaj se med vikendom, ko je ženin doma iz službe, z veseljem odpravijo na krajše izlete in izkoristijo skupni čas.

6 views0 comments

Σχόλια


bottom of page