top of page

Pričetek prodaje vstopnic za novo plesno predstavo Knjiga

Updated: Sep 29, 2022

Tu je! Naša nova plesna predstava.

Ponosno vam predstavljamo plesno predstavo Knjiga, ki je nastajala v času Covid-a, ko je bilo vse res zelo težko in se nam je večkrat zdelo, kot da nam nekdo meče polena pod noge, a smo vseeno vztrajali in spodujali drug drugega ob ustvarjanju.

In tako je pred nami premiera, in sicer v petek, 21. oktobra, v Centru kulture Španski borci. Vabimo vas, da z nami praznujete ta velik dan in si ogledate rezultat našega plesnega dela.

Knjige so bile vedno s Katjo, avtorico te predstave, zato je predstava neka logična posledica vseh idej, občutkov in plesanja v dvorani ter hkrati predstavlja morda zadnjo predstavo, v kateri bo Katja Vidmar plesala vodilno vlogo. Predstava predstavlja tako neko prelomnico v umetnici, zato je še posebej čustvena, ko spregovori o predstavi:

"Knjiga (the book) je vse, kar sem in čutim. Knjige in glasba kot inspiracija, ples za izražnje najbolj intimnih in skritih občutkov in risanje kot sprostitev in odklop os sveta. Čeprav je nastajala dolgo časa, se je vmes spreminjala, dopolnjevala in verjamem, da je tako tudi prav. Vsaka od knjig in koreografij ima svoj simbolni pomen, projekcija in izbor glasbe pa sta tista, ki povežeta vse v celoto in sporočilo. Veliko ur smo preživeli v dvorani in vem, da je za plesalke naporno ob službi, družini, obveznostih ... preživeti svoj prosti čas na treningih, zato sem res iz srca hvaležna Sari Brčvak, Neži Banovec, Zali Šušteršič, Petri Ramovš, Ani Mužič, Kristini Kolbezen in Kristi Kruusmaa, za vse dni in ure, ko smo ustvarjale in vadile, da je predstava končana in čaka svojo uprizoritev. Ker je to že moja četrta celovečerna predstava poleg štirih plesnih pravljic in vseh plesnih projektov, sem ponosna, da še vedno ustvarjamo, produciramo, darujemo in PLEŠEMO. Hvaležna pa sem tudi, da bo gospa Vlasta Nussdorfer ponovno naša častna pokroviteljica, Parada plesa - Barbra Drnač - Paradaplesa.si naša spletna pokroviteljica, da sta mi pri koreografiranju in ustvarjanju pomagali Sara Brčvak in Neža Banovec, da bosta Matej Šarf in Nik Keber naša lučkarja, predvsem pa, da je naš producent Albert s svojimi idejami, projekcijo, izborom glasbe in montažo dopolnil tisto, kar da predstavi končno podobo."

Eno od glavnih treh vodil delovanja Katja Dance Company je, da namenja sredstva plesnih predstav za humanitarne vsebine. Tudi tokrat bo tako! Čisti izkupiček od prodaje vstopnic namenjamo humanitarnemu zavodu Vid za pomoč otrokom, mladostnikom in njihovim staršem v stiski. Z ogledom predstave tako podprete tudi druge, ki potrebujejo pomoč. Vabljeni torej 21. oktobra v Španske borce - Center kulture v Mostah!

Vstopnice po enotni ceni 12 EUR so na voljo na blagajni dvorane in spletno na www.mojekarte.si


143 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page