top of page

"Predstava Ženska je posvečena vsem ženskam"

Updated: Nov 21, 2022

http://arhiv.e-obcina.si/postojnaArhiv/arhiv.postojna.si/tiskaje088-2.html?pid=12011


6. mar 2009


Plesni multimedijski projekt z dobrodelnim namenom

Predstava Ženska je posvečena vsem ženskam, posebej pa tistim trpinčenim in je sad mojega osebnega dolgoletnega prepletanja gibov in čustev, vsega, kar je veter življenja prinašal in odnašal. Govori o meni in o ženski, o vseh nas, ki se nenehno iščemo – sebe, svoje poti. Slika o njenem veselju in razočaranju, sreči in žalosti, hrepenenju in nasilju, in sicer preko šestih stopenj (rojstva–otroštva–prijateljstva/mladosti–ljubezeni–materinstva–zrelosti/minljivosti), je pripravljeni plesni multimedijski projekt predstavila avtorica Katja Vidmar.


V uvodu, tik pred začetkom predstave, je župan Jernej Verbič pozdravil navzoče in dejal, da mu je v veselje in čast spregovoriti na dogodku, ki v sebi združuje pristno človekovo dobroto in etničnost. Današnji dogodek je lepa ponazoritev, kako velikodušen in nesebičen je lahko človek, je še dodal in se iskreno zahvalil Katji Vidmar za naklonjeno pomoč tistim, ki jo nujno potrebujejo.


Z omenjeno plesno prestavo so ob prihajajočem mednarodnem dnevu žena, želeli opozoriti na problematiko nasilja nad ženskami in s tem tudi nad njihovimi otroki. Najbolj obupanim in ogroženim ženskam zatočišče nudijo varne hiše, v katerih imajo možnost preživetja. Zato je bil namen pripravljenega petkovega projekta zbiranje sredstev za delo varne hiše, namenjene ženskam, ki so žrtve nasilja in imajo težave pri vključevanju v družbo.


V Postojni so s predstavo, s katero sicer gostujejo po vsej Sloveniji, zbrale 700 evrov.


Ob Vidmarjevi so s plesnimi gibi nastopili še Dušan Teropšič, Špela Repar, Sarah Osterc, Barbara matičič, Kristina Matičič, Neža Erznožnik, Patricija Fržovič, Luka Markus, Maja Ličen in Maja Martina Merljak, ki je glasovno povezovala zgodbe iz življenja ženske.




15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page