top of page

Predstava Knjiga potuje v Avstrijo!

Updated: Nov 17, 2022

Veseli smo, da lahko delimo z vami enkratno novico. Naša nova plesna predstava "Knjiga" potuje

v Pliberk / Bleiburg v Avstrijo. Uprizorjena bo 28. novembra ob 20. uri v Kulturnem domu Pliberk v sklopu projekta “Celebrating the Mediterranean”, ki ga organizira fundacija Anna Lindh Foundation.

The Anna Lindh Foundation is an international organisation working from the Mediterranean to promote intercultural and civil society dialogue in the face of growing mistrust and polarisation.

Naša plesna ekipa se v naši dvorani že pripravlja na uprizoritev, saj si vabilo na nastop štejemo v veliko čast in hvaležni smo za zaupano zaupanje. Obenem smo tudi prijetno presenečeni, da smo prejeli povabilo iz Avstrije, saj Slovenija namreč tudi sodeluje v projektu. A verjetno je že prav tako, saj bomo s predstavo slovensko besedo in plesno umetnost popeljali preko meja naše države v avstrijsko Koroško, ki je pomembno kulturno središče na Koroškem živečih Slovencev.

Z nastopom bomo del mednarodnega gibanja, ki bo hkrati potekal med 19. in 21. uro 28. novembra v kar 25 državah in tako počastili Mednarodni dan Mediterana, ki so ga določile države članice “Barcelona Process: Union for the Mediterranean”. Kar 42 držav v mreži nacionalnih združenj združuje fundacija Anna Lindh za sodelovanje v Evro-Mediteranski pobudi, ki si skozi Barcelonsko iniciativo za Mediteran prizadeva, da bi znali ohraniti naravo, kulturo in tradicijo tega dela sveta tudi za prihodnje generacije.

Kulturn dom Pliberk je bil odprt leta 1998, ko se je v tedaj še nezgotovljeni dvorani odvijala prva kulturna prireditev. Nastopili bomo v tehnično sodobno opremljeni osrednji dvorani s kar 420 sedeži.

Izredno se veselimo nastopa, novih izkušenj in novih prijateljev, ki nas povezuje ljubezen do ustvarjalne umetnosti. Če boste v bližini - toplo vabljeni!

 

Ekipa plesne predstave Knjiga:

Plesalke: Katja Vidmar, Sara Brčvak, Neža Banovec, Zala Šušteršič, Petra Ramovš, Ana Mužič, Kristi Kruusmaa, Kristina Kolbezen

Koreografija, tekst, izbor glasbe in avtorica: Katja Vidmar

Sokoreografinji: Neža Banovec, Sara Brčvak

Oblikovanje luči in ton: Matej Šarf, Nik Keber, Albert Podrekar

Fotografija in projekcija: Albert Podrekar

Produkcija: Albert Podrekar


Spletna stran predstave: https://www.katjadancecompany.com/the-book

Informacije:

Kdaj:

V ponedeljek, 28. 11. 2022, ob 20:00

Kje:

Kulturni dom Pliberk / Bleiburg (A)

Völkermarkter Str. 10, 9150 Bleiburg, Austria

Vstop prost

50 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page