top of page

Pravljična Vrhnika - in vse spoštovanje!

Pri nas bi nekateri rekli - občajna plesna sobota? Ne ravno!

V soboto smo gostovali v Cankarjevem domu na Vrhniki. Za nas izjemno pomembno prizorišče. Tik pred 9. uro smo vstopili v dvorano. Izjemno prijazen sprejem gostiteljev - vodje kulturnega programa doma, gospe Tatjane Oblak Miličinski, in obeh tehnikov, ki sta skrbela za pomoč pri zvoku in lučeh. Priprave so se odvile brez težav in nestrpno smo pričakovali mlade gledalce v spremstvu njihovih staršev. Koliko jih bo? Si bodo vzeli čas in nas počastili z obiskom?

In sledilo je - "Vrhnika - najgloblji poklon!" Dvorana se je polnila in polnila in prekosila vse naše predstave.

In pričela se je že 14-ta uprizoritev v okviru otroškega abonmaja. Že pred predstavo smo se zavedali svoje odgovornosti, zato so se živalice potrudile in popeljale publiko z vsemi zgodami in nezgodami v svoj pravljični svet.

Med uprizoritvijo prestrašeni vzklik namenjen našemu ježku, ki ga je pokosilo drevo in glasovi olajšanja, ko so otroci ugotovili, da je z ježkom vse v redu. Na koncu velik aplavz in pohvale staršev in sedaj že obvezno fotografiranje z otroki in živalicami. K nam priteče hostesa in nam sporoči pohvale in pozdrave družin, da so navdušeni odšli v sobotno popoldne.

Hvala gospa Tatjana za lepe besede in veselimo se prihodnjih nastopov v vrhniškem hramu kulture.


Ponovno smo prejeli priznanje, da je naše delo kvalitetno, navdušujoče in nekako nas tudi to motivira, da bomo delali tudi naprej. Za nas in pri pravljici tudi zaradi društva Junaki 3. nadstropja, katerim bomo lahko ponovno donirali naš skromen prispevek za njihovo junaško delo in poslanstvo.


Nastopajoče:

Katja Vidmar, Sara Brčvak, Zala Šušteršič, Neža Banovec

Tehnik in producent: Albert Podrekar


Galerija utrinkov dneva:


36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page