top of page

"Povedale so" - plesalke predstave Knjiga - 4. del

In še zadnji del predstavitve plesalk plesne predstave Knjiga, ki bo jutri 21. oktobra ob 20. uri v Centru kulture Španski borci v ljubljanskih Mostah. Vabljeni.


Katja Vidmar in Sara Brčvak

Plesalkam smo zastavili naslednja vprašanja:

1. Tvoja najljubša knjiga in zakaj bi jo priporočila drugim?

2. Kaj ti pomeni sodelovanje v predstavi Knjiga?

3. Kateri del/točka predstave ti je najljubši in zakaj?

4. Ples zate pomeni?


Katja Vidmar - odkrita beseda

"Knjiga (The Book) je vse, kar sem in čutim. Knjige in glasba kot inspiracija, ples za izražnje najbolj intimnih in skritih občutkov in risanje kot sprostitev in odklop os sveta. Čeprav je nastajala dolgo časa, se je vmes spreminjala, dopolnjevala in verjamem, da je tako tudi prav. Vsaka od knjig in koreografij ima svoj simbolni pomen, projekcija in izbor glasbe pa sta tista, ki povežeta vse v celoto in sporočilo. Veliko ur smo preživeli v dvorani in vem, da je za plesalke naporno ob službi, družini, obveznostih ... preživeti svoj prosti čas na treningih, zato sem res iz srca hvaležna Sari Brčvak, Neži Banovec, Zali Šušteršič, Petri Ramovš, Ani Mužič, Kristini Kolbezen in Kristi Kruusmaa, za vse dni in ure, ko smo ustvarjale in vadile, da je predstava končana in čaka svojo uprizoritev. Ker je to že moja četrta celovečerna predstava poleg štirih plesnih pravljic in vseh plesnih projektov, sem ponosna, da še vedno ustvarjamo, produciramo, darujemo in PLEŠEMO. Hvaležna pa sem tudi, da bo gospa Vlasta Nussdorfer ponovno naša častna pokroviteljica, Parada plesa - Barbra Drnač - Paradaplesa.si naša spletna pokroviteljica, da sta mi pri koreografiranju in ustvarjanju pomagali Sara Brčvak in Neža Banovec, da bosta Matej Šarf in Nik Keber naša lučkarja, predvsem pa, da je naš producent Albert s svojimi idejami, projekcijo, izborom glasbe in montažo dopolnil tisto, kar da predstavi končno podobo."


Sara Brčvak:

"Moja najljubša knjiga je "Moje življenje" od Isadore Duncan. Knjigo bi priporočila zaradi sporočila, da je v življenju vse mogoče. In zato so trenutki tisti, ki so v resnici vse.

Sodelovanje v predstavi Knjiga mi pomeni še eno zelo lepo plesno izkušnjo, veselje in druženje s srčnimi ljudmi in plesalci. Pomoč ljudem skozi ples.

Primavera je moja najljubša točka v predstavi. Imam zelo lepe spomine na druženje in ustvarjanje s Katjo. Poleg tega Primavera ponazarja prebujanje, nove začetke, naravo, svet v barvah …

Ples mi pomeni veselje, strast, igrivost."

65 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page