top of page

"Povedale so" - plesalke predstave Knjiga - 2. del

Zala Šušteršič in Neža Banovec


Plesalkam smo zastavili naslednja vprašanja:

1. Tvoja najljubša knjiga in zakaj bi jo priporočila drugim?

2. Kaj ti pomeni sodelovanje v predstavi Knjiga?

3. Kateri del/točka predstave ti je najljubši in zakaj?

4. Ples zate pomeni?


Zala Šušteršič:

"Moja najljubša knjiga je zgodba z naslovom “The perks of being a wallflower”, ki govori o življenju in čustvih glavnega junaka Charlija. Priporočila bi jo predvsem najstnikom (pa seveda tudi drugim) saj knjiga govori o fantu ki je pravkar vstopil v srednjo šolo in zelo lepo razlaga svoje občutke in dogodivščine.

Zelo sem ponosna, da lahko sodelujem v taki predstavi kot je predstava Knjiga, saj tudi še nikoli nisem bila del česa tako velikega.

Najbolj mi je všeč koreografija "Darilo števil", saj se v njej res veliko dogaja, smo pa zato zanjo porabili toliko več časa.

Ples zame pomeni res res veliko. Je moja oblika sprostitve in mi pomaga vsakič ko se ne počutim dobro. Spremlja me že od otroštva in res si ne bi mogla predstavljati življenja brez njega."


Neža Banovec:

"Doma imam že kar obširno domačo knjižnico in lahko rečem, da ima vsaka knjiga prav posebno mesto. Rada berem Hermanna Hesse-ja, kjer skozi njegove knjige (Siddharta, Demian, Stepni volk) spoznavam samo sebe. Všeč sta mi tudi Milan Kundera (Neznosna lahkotnost bivanja, Nesmrtnost) in pa Albert Camus, ker mi pomagata razumeti samo življenje in težave, ki jih le to prinaša. Pred nekaj meseci pa me je odprtih ust pustila tudi knjiga Dora in minotaver, ki govori o tragičnem in trpečem odnosu med Doro Maar in Pablom Picassom.

Sodelovanje v predstavi Knjiga mi pomeni veliko. Dobila bom novo izkušnjo in res se veselim, da končno spet stopim na oder.

Moj najljubši del predstave je pravzaprav sam proces ustvarjanja. Nimam najljubše točke, saj menim, da ima vsaka prav poseben čar. Ples zame pomeni način življenja, je del mene in moje osebnosti."

60 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page