top of page

"Povedale so" - plesalke predstave Knjiga - 1. del

Kristina Kolbezen in Kristi Kruusmaa

Plesalkam smo zastavili naslednja vprašanja:

1. Tvoja najljubša knjiga in zakaj bi jo priporočila drugim?

2. Kaj ti pomeni sodelovanje v predstavi Knjiga?

3. Kateri del/točka predstave ti je najljubši in zakaj?

4. Ples zate pomeni?


Kristina Kolbezen:

"Moja najljubša knjiga je "Ženske, ki preveč ljubijo". Priporočam, ker zbistri marsikateri odnos, ti da uvid v postavljanje in upoštevanje svojih meja in meja drugih ter omogoča začetek razumevanja vseh vrst odnosov.

Sodelovanje v predstavi je v bistvu prelomnica v mojem življenju, nekaj, kar končno počnem izključno zase. Prav tako gre za uresničitev sanj - stati na odru in biti del predstave, biti del glasbe, skupine, dogajanja, umetnosti.

Najljubša točka predstave je "Preobrazba", ker mi je omogočila največ napredovanja in hkrati izražanje. Noro mi je všeč tudi pesem, v kateri Katja in Neža plešeta, smisel zapora, počutja tam.

Ples zame pomeni smisel življenja. Smisel vsakega dneva, jutra in večera."


Kristi Kruusmaa:

"Favorite books? Anything from H.Murakami. His surreal world somehow becomes so relatable and makes one wonder about reality itself and believe that anything is possible not sure it was clear enough.

I am an absolute book geek so when most people live in the world of expensive posessions then my main posession is my books, so working on a book - related project is close to my heart.

I admire The Mass act - it just feels very powerful.

Dancing is my happy place."

135 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page