top of page

Poseben dan za nas na kvadrat

V petek, 10. 9. 2021, smo v našem plesnem studiu Katja Dance Company, doživeli dve premieri - prvo razstavo fotografij s predstav Življenje je vrednota Boštjana Banfija in Alberta Podrekarja ter filma Življenje je vrednota (The movie!) - tako smo predstavo gledali na drugačna načina - preko fotografij in s platna, čeprav smo jo v petih letih kar 33 zaplesali na odrih.

Za nas je bila to priložnost srečati prijatelje in podpornike in zbralo se jih je veliko - ob kozarčku penine in pecivu smo klepetali, obujali spomine in ob ogledu predstave tudi jokali, doživeli pa smo tudi desetminuten aplavz, ki nas je ganil, ker to pomeni, da ima predstava tudi v tej obliki močno sporočilo in se dotakne gledalcev. Še posebej pa smo se razveselili obiska plesalcev - nekdanjih in zdajšnjih, Malih vitezov, staršev in prijateljev ter podpornikov, nekateri pa so nas videli in obiskali prvič.

Večer je dosegel svoj namen - nekatere prodane fotografije bodo dobile mesto v domovih (fotografije bodo kmalu na ogled na naši spletni strani in jih boste lahko kupili tudi preko spleta), druge bodo ostale del naše stalne razstave, ki pa bo občasno dala mesto tudi drugim razstavam, naš studio bo tako postal tudi galerija, film Življenje je vrednota (The movie!) pa nadaljuje pot po srednjih in osnovnih šolah in v zdravniške kroge. Seveda pa ustvarjamo naprej in že pripravljamo nove projekte, s katerimi želimo pomagati drugim, dati priložnost umetnikom in se povezati z različnimi ustvarjalci, še posebej pa družiti z gledalci in obiskovalci. Naj naš studio postane tudi vaša priljubljena točka, kjer vas umetnost nahrani s pozitivno energijo in zavedanjem, da je vsak trenutek v življenju dragocen.


Vabljeni k ogledu utrinkov tega enkratnega večera izrednega fotografa Sunčana Stone-a.


73 views0 comments
bottom of page