top of page

Poletni plesni Piran

Nedelja, 3. julij 2022, Piran, Prvomajski trg

Tokrat smo se odpravili na morje, v Piran, na trg, kjer so posneli vsem znani slovenski film Poletje v školjki s Kajo Štiglic in Davidom Slugo in tudi eno najboljših komedij iz leta 1962 "Naš avto".

Marjan, s katerim sodelujemo v tem programu, nas je poklical pred kakimi 14 dnevi in nam sporočil veselo novico, da bomo glasbeno plesno animacijo "Z glasbo in plesom okoli sveta" ponovno ponesli na Primorsko. Tokrat v okviru otroškega festivala JUHUHU, SPET SMO TU.


No, naj stanje pet minut pred predstavo opišemo takole. Restavracije okoli trga polne, na stopnicah pred našim prizoriščem pa so samevali trije otroci. Recimo jim Metka, Domen in Lucija. No, ta pa je dobra. Tole pa bo nekaj, smo se rekli, a ni kaj. Trije so le trije.

Tri minute do pričetka, z vseh koncev in uličic se pričenjajo zgrinjati družine in s seboj imajo ... OTROKE! Juhu, sedaj nas pa je že zajetna skupina.

Gremo! Zvoki glabene podlage za ogrevanje "Telovadba" zadoni iz zvočnikov in nenadoma se nam pridruži velikanska skupina otrok, ki preživljajo počitnice na taboru v Piranu.

Ok, to bo zagotovo največja skupina, ki je kadarkoli sodelovala na našem nastopu. Pridružijo se jim še starši z glasnim petjem in ploskanjem in potovanje se je odvilo s polno paro.

Katja in Marjan se predata množici in ura mine, kot bi trenil.

Enkratna izkušnja na res slikoviti zgodovinski lokaciji. Hvaležni, da smo bili lahko tu in kmalu na svidenje.

Prihodnjo soboto 9. julija ob 19:30 pa vabljeni v Ajdovščino na našo plesno pravljico Objemi drevo! Pridite nas podpret, naše živalice pa obljubijo, da bodo pričarale enkraten večer.


31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page