top of page

Plesni teden - Laško in Sežana

Ta teden je pravi plesni praznik za naše malo plesno gibanje.

Danes smo v Kulturnem domu Laško kar trikrat uprizorili plesno pravljico Objemi drevo za najmlajše. Res je bila zgodnja ura, saj smo se zaradi sneženja in potrebnih priprav odpravili na pot že ob 5. uri zjutraj. Dvorana kulturnega centra Laško ob Savinji nas je pozdravila v meglenem jutru, gostitelji so nas prijayno pričakali: Špela nam je hitro skuhala kavo, Miha je poskrbel za oder, luči in zvok v v dvorani, pa tudi Tina nas je prišla pozdravit. Veseli smo te izkušnje, tu namreč še nismo nastopili, in res smo veseli, da smo lahko Laško dodali na naš zemljevid prizorišč, ki so gostila naše dobrodelno plesno delovanje.

V četrtek bomo prav tako v Laškem kar dvakrat zaporedoma izvedli dobrodelno plesno predstavo Življenje je vrednota za učence in dijake, v soboto 21. januarja pa potujemo v Sežano ponovno z našo pravljično ekipo, saj smo bomo nastopiti v slovitem Kosovelovem domu.

S tem smo naravnost odlično stopili v leto 2023, v katerem imamo velike načrte. Nekaj res lepega se kuha in kmalu bomo o tem tudi spregovorili.

Iskrena zahvala gostiteljem direktorici Tini Belej, Špeli Juhart in Mihi tehniku za topel, prijazen sprejem in gostitev v dvorani Kulturnega centra Laško. Otroci (približno sedemsto se jih je zvrstilo v dvorani v treh ponovitvah pravljice) so nas razveselili z vmesnim ploskanjem in spodbujanjem.

Če je nekaj res konstantno, so to spremembe. Včasih dobre, včasih slabe, a vedno nas prisilijo v spreminjanje samega sebe, prilagajanja novi situaciji, iskanja rešitev.

Vćasih je težko je najti pri sebi motivacijo in zaupanje, ko znova in znova padaš in se ponovno pobereš. Kakorkoli, še vedno smo tu. Drugačni, bolj zreli, pa tudi bolj previdni, vendar nič manj ustvarjalni in pridni. Ponosni smo na to, da lahko sami sebi priznamo, da smo pridni in da se trudimo.

Življenjska spoznanja tako uporabimo pri kreiranju naših plesnih projektov. In lahko delamo po svoje, saj smo neodvisni in se opiramo in zanašamo le nase. Seveda radi pogledamo druge in se pustimo navdahniti ob obisku predstav drugih umetnikov. Vendar globoko v sebi sledimo svoji samostojni poti. In veseli smo, da del poti z nami preživijo tudi somisleči.

Nam želite zaupati kakšno vašo misel, bi nas želeli bolje spoznati in z nami sodelovati? Smo le en klic stran. Ne moremo vam ničesar obljubiti, lahko pa vam predstavimo sebe in naše delo, ki vas bo morda navdahnilo, da morda na našo pot stopite tudi vi. Vabljeni!


65 views0 comments

Comments


bottom of page