top of page

Plesalci Katja Dance Company s predstavo Pomislite na nas! na gostovanje v Bruselj!

Z velikim veseljem lahko z vami delimo novico, da bo ekipa plesne pravljice Pomislite na nas! z dvema uprizoritvama gostovala v Belgiji.


V obdobju 30. november in 3. december 2023 bomo v sodelovanju z društvom SLOBEL - slovenskim društvom v Belgiji in slovenskim veleposlaništvom nastopili z našo dobrodelno plesno pravljico "Pomislite na nas!" na veleposlaništvu Republike Slovenije v Bruslju. Naslednji dan pa bodo živalice nastopile tudi na EEB1, European School in Uccle, Belgium v Bruslju.

Ekipa plesne pravljice za otroke Pomislite na nas!  - Katja Dance Company

Po nastopih v sosednjih državah (Avstrija, Italija in Hrvaška) se tako naše plesno ustvarjanje prvič podaja na tako dolgo pot.


Katja Dance Company (KDC) je slovenska amaterska plesna skupina, ustanovljena oktobra 2016, ki sva jo ustanovila Katja Vidmar - umetniška vodja (sicer profesorica slovenščine, avtorica predstav, plesalka in koreografinja) in Albert Podrekar - producent. Smo ustvarjalci dobrodelnih multimedijskih gledališko plesnih predstav Ženska, Življenje je vrednota, Project X in Knjiga kakor tudi 5 plesnih pravljic za otroke. Za nami je 6 letni plesni ciklus, preko 130 odplesanih uprizoritev in nastopov in nastanek našega filmskega prvenca - plesni film Življenje je vrednota - The Movie! S tem smo zbrali in donirali že preko 50.000 EUR različnim organizacijam, največ iz področja pomoči mladim, ki potrebujejo pomoč ali pa so preživeli raka in tako uresničevali naše geslo - "Care to dance - dance to care" Naše prostovoljno umetniško delo je prepoznal tudi Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki so nam priskočili na pomoč in nam tako namenili del potrebnih sredstev za kritje stroškov gostovanja za kar se jim na tem mestu še enkrat iskreno zahvaljujemo.

Za preostali del potrebnih finančnih sredstev pa bomo v prihodnjem obdobju izvedli nekaj aktivnosti z namenom zbiranja prostovoljnih prispevkov, donacij in sponzoriranja, da zberemo še manjkajoči del potrebnih sredstev.


Če bi nas želeli podpreti z vašo donacijo - smo odprli elektronsko možnost:

Iščemo pa tudi potniški kombi za prevoz plesalcev, scene in opreme.

Nastop v Belgiji nam predstavlja izredno pomemben kamenček v mozaiku našega prostovoljnega in dobrodelnega dela v obliki slovenske plesne in avdiovizualne umetnosti, ki jo imamo priložnost tokrat predstaviti v Belgiji. Izziv nam predstavlja seveda tudi odgovornost do organizatorjev, do publike, do vseh vas, ki nas podpirate in predvsem do nas samih! Zato vlagamo v naše delo ogromno dobre volje in se obdajamo z ljudmi, ki mislijo dobro!


Juhuuuuu! "Stay tuned"!

Vas pa seveda sproti obveščamo o dogajanju, Vaša ekipa Katja Dance Company www.katjadancecompany.com




57 views0 comments
bottom of page