top of page

Parada plesa v 25. sezono. Gostim plesalki Katjo Vidmar in Nino Ukmar!

Updated: Nov 21, 2022

Barbra Drnač, TV3


Parada plesa, še vedno edina oddaja o plesu na slovenskih televizijah, začenja svojo 25. sezono. Priznam, da sem ponosna na preplesano četrtletje, v katerem sem promovirala slovenski in mednarodni ples. A ker se ne oziram nazaj, vas vabim v plesno družbo dveh inventivnih plesnih ustvarjalk.

Plesalka, koreografinja in pedagoginja Katja Vidmar je letos navdušila s predstavo Življenje je vrednota in podira rekorde z gostovanji po Sloveniji. Načrtovanih ponovitev bo devet, in verjetno se bo našla še kakšna, saj so plesalci in plesalke Katja Dance Company popolnoma predani projektu. Ves izkupiček od predstave pa gre v združenju Mali vitez, otroškim bolnikom z rakom.

Iz Ajdovščine prihaja hiphoperka Nina Ukmar, aktualna državna in evropska prvakinja v hip-hopu solo članice. Za češnjo na vrhu torte ji manjka naslov svetovne prvakinje, a ga bo verjetno osvojila na bližajoči se tekmi. Ampak Nina se z naslovi in tekmami ne obremenjuje preveč, so ji pa velika spodbuda. Letošnja sezona je kljub vsemu malo posebna, saj se podaja tudi v pedagoške vode in bo učila najmlajše člane kluba ADC (Alice Dance Company). Čeprav zaprisežena hiphoperka je pokazala v oddaji tudi nežno plat. Njen predmet poželenja je res nekaj posebnega.


Oddajo si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 22.30 na TV3, jutri v ponovitvi ob 16.45 in v soboto, 16. 9., ob 12.00. Parada plesa vsak drugi torek zvečer, ker je dan s plesom odličen dan!




1 view0 comments
bottom of page