top of page

Objemi drevo na odrih že 28-krat

Žužemberk, 9:30. Iz megle v toplo sonce, ki nas je pospremilo do osnovne šole, kjer so nas pričakali. Objemi, topli pozdravi naših prijateljev. Naj spomnimo, da smo tu nastopili že decembra lani s pravljico Pomislite na nas. In pravijo, da smo bili tako "fajn", da so nas povabili danes na ta pustni torek, da smo uprizorili še pravljico Objemi drevo.



120 malih pustnih šem se je zbralo pred našimi živalicami, ki so zgode in nezgode na naš način uprizorile v telovadnici šole. Kako prisrčno občinstvo, malčki v vsej svoji preprostosti in veselju, nasmejane in dobrovoljne vzgojiteljice in učiteljice, enkratna ravnateljica šole in izjemen gospod župan, Jože Papež, ki nas je ponovno obiskal - pravi, da je potreboval malce "umetnosti za dušo in pozitivne energije". Tako je postal prvi župan, ki je obiskal predstave Katja Dance Company kar dvakrat.


Zgodbo pravljice smo doživeto zaplesali in otroci so nas navdušeno nagradili z aplavzom. In še to - prav vsak iz naše ekipe je prejel osebno ročno izdelano darilo. Z besedami ne moremo opisati naše hvaležnosti in veselja. Sprejeli so nas res lepo in so zelo gostoljubni.


Sledilo je še skupno kosilo in pogovor med prijatelji, ki smo jih našli v Suhi krajini.


Hvala Žužemberk, hvala Lili in Joži in vsem vzgojiteljicam, učiteljicam, hvala otrokom, hvala kuharicam, hvala ravnateljici in županu.


Zapisali ste se v naša srca in postali pomemben kamenček v mozaiku ustvarjanja Katja Dance Company. In z našim današnjim nastopom bomo ponovno pomagali društvu Junaki 3. nadstropja.


Nastopile so: Katja Vidmar, Sara Brčvak, Iva Šantek in Špela Dolinar.





33 views0 comments
bottom of page