top of page

Neverjeten odziv po ogledu našega filma!

Updated: May 31, 2022

Petek, 11. februar - Ljubljana - Srednja zdravstvena šola


Ob informativnih dnevih za vpis na srednje šole so dijaki prvih in drugih razredov svoj čas in pozornost namenili umetnosti in ustvarjalnemu delu.

V sodelovanju s Katja Dance Company so si dijaki spletno ogledali plesni film dobrodelne plesne predstave Življenje je vrednota - The movie!

Tako smo skupaj našteli preko 700 zabeleženih ogledov našega filma, kar predstavlja večjo številko, kot je dejansko dijakov, kar nam pove, da so si nekateri film ogledali tudi večkrat! Proti večeru pa so v naš elektronski poštni nabiralnik pričeli "deževati" odzivi na videno. In prav tu smo dokončno dobili potrditev za dobro delo, saj je film navdušil prav vse, ki so z nami delili svoje občutke. Tudi tisti, ki jim morda plesni del ni bil prav blizu, so priznali, da si jih je dotaknila zgodba. Zgodba mnogih! Neverjetno je, kako empatični so zapisi, pesmi in likovni izdelki, ki so jih dijaki poslali v odziv. Zgodba jih je motivirala, da pogledajo v svojo bližnjo in širšo okolico in se vsaj poskušajo vživeti v stanje ljudi, ki jih bolezen (rak) prizadane. Tako tistih obolelih, kot njihovih bližnjih, ki mnogokrat nemočno spremljajo to bitko.


Ponosni smo, da smo smeli deliti naše ustvarjanje s temi mladimi ljudmi in njihovimi bližnjimi. Še bolj pa bomo, ko bomo imeli priložnosti nagovoriti vse ljudi v Sloveniji v skladu z enim od sporočil "To predstavo bi moral videti vsak Slovenec!". Mi vas vabimo, da si tudi vi ogledate naš film in s tem pridodate kamenček v mozaiku slovenske plesne umetnosti in posledično s tem v naše delovanje, ki temelji na naših treh osnovnih stebrih:

  • da s plesno umetnostjo opozarjamo na vsakdanje točke v življenju, ki se pomembno​ dotikajo našega življenja in okolja;

  • da omogočamo plesno infrastrukturo umetnikom, ki želijo živeti svojo plesno umetnost na odrih, obenem pa dati odrom in publiki kvalitetno vsebino;

  • da namenjamo sredstva s plesnih predstav za humanitarne vsebine.

Stopimo skupaj! Vabimo vas, da tudi vi postanete del naše ustvarjalne družine.


5 views0 comments
bottom of page