top of page

Knjige so zaplesale na Jesenicah

Na Jesenice smo se vrnili po letu in pol. Tokrat s predstavo Knjiga. Jeseniški publiki smo predstavili deset knjig na plesni način in veseli smo, da so se plesalkam Katji Vidmar, Sari Brčvak, Ani Mužič in Kristini Kolbezen na odru prvič pridružili plesalki Iva Šantek in Sara Duhovnik Bračun.

Jeseniško gledališče Toneta Čufarja ima častitljivo zgodovino in prav poseben ponižen občutek nas je preveval, ko smo vstopili v dvorano, kjer nas je pričakal naš stari znanec Klemen Košir, ki je skupaj z našim tehnikom Nikom Kebrom poskrbel za lučno in zvočno zaveso tokratne uprizoritve.

Veseli smo tudi, da je gledalce v uvodu nagovoril Aleš Pajestka in predstavil delovanje Zavoda VID iz Kranja, s katerimi Katja Dance Company sodeluje v okviru donacij finančnih sredstev zavodu za namen nakupa medicinskih pripomočkov, ki malim junakom izboljšujejo njihov vsakdan.


Deset knjig - deset izpovedi - deset zgodb upodobljenih v destih koreografijah koreografinje, plesalke in avtorice predstave Katje Vidmar je minilo hitro. Pravzaprav prehitro, saj je magični ambient ustvaril neprecenljivo izkušnjo.

Galerija foto utrinkov, ki jih je zajel fotograf Albert Podrekar pa si lahko ogledate na tukaj


Hvala vsem, ki ste nam omogočili tokratno uprizoritev. In veseli smo, da se na Jesenice vračamo v nedeljo, 8. oktobra, z otroško plesno pravljico Pomislite na nas, s katero bomo del otroškega abonmaja naslednje gledališke sezone.


Predstavo Knjiga so lahko ogledate 14. oktobra v Selnici ob Dravi v Hramu kulture Arnolda Tovornika. Vstopice bodo na voljo kmalu.


40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page