top of page

Kdo je Anna Lindh in zakaj Anna Lindh Foundation?

V ponedeljek 28. novembra s predstavo Knjiga potujemo na prvo gostovanje. Gostili nas bodo v Kulturnem domu Pliberk / Bleiburg v sosednji Avstriji in tako nekako nadaljujemo našo povezanost in sodelovanje s slovenskimi zamejci in avstrijskimi prijatelji, ki se je pričelo julija 2020 s sodelovanjem v kulturnih prireditvah ob 100. obletnici koroškega plebiscita (“CARINTHIja” − Projekt “24 Stunden Grenzerfahrung”.

Tokrat plešemo pod okriljem fundacije Anna Lindh Foundation, ki je bilo ustanovljeno leta 2004 in ima sedež v Alexandrii v Egiptu kot prva skupna institucija povezovanja in dialoga Europske unije in sredozemskih držav.

Začetek 21. stoletja je bilo zaznamovano z globalnimi dogodki (11. september in njegove posledice, invazija Iraka, bombni napad na Madrid) kateri so povročili nevarnost polarizacije nacij v meditanski regiji. Fundacija je bila tako ustanovljena na poziv takratnega predsednika evropske komisije gospoda Romana Prodija, z namenom obnovitve dialoga in omilitve posledic omenjenih dogodkov na morebitne civilizacijske medsebojne odnose.

Fundacija nosi ime švedske zunanje ministrice Anne Lindh, ki je bila umorjena leta 2003 v Stockholmu; njeno življenjsko delo in predanost sta bili povezovanje enakih severa in juga planeta v enakovrednosti in sodelovanju. Celotno poslanstvo in zgodovinsko pot fundacije si lahko pogledate na spletni strani Anna Lindh Foundation.

Torej vabljeni v Pliberk - pomembno kulturno središče na Koroškem živečih Slovence, kjer bom plesali v veličastnem ambientu osrednje dvorane kulturnega doma s kar 420 sedeži in odrom v velikosti 15 x 11 metrov.

Ekipa:

Plesalke: Katja Vidmar, Sara Brčvak, Neža Banovec, Zala Šušteršič, Petra Ramovš, Ana Mužič, Kristi Kruusmaa, Kristina Kolbezen

Koreografija, tekst, izbor glasbe in avtorica: Katja Vidmar

Sokoreografinji: Neža Banovec, Sara Brčvak

Oblikovanje luči in ton: Matej Šarf, Nik Keber, Albert Podrekar

Fotografija in projekcija: Albert Podrekar

Produkcija: Albert Podrekar

Častna pokroviteljica: Vlasta Nussdorfer

Spletni medijski pokrovitelj: Barbra Drnač - Parada plesa

Pokrovitelj: Lelosi, Knauf Insulation

Uprizoritev v Pliberku so omogočili:

50 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page