top of page

Kakšna pa je bila vaša sobota?

Kakšna sobota.

Že prejšnji večer se je zavlekel pozno v noč, saj smo se po dolgem času zopet srečali nekateri člani plesne ekipe predstava Življenje je vrednota in obujali spomine in delili svoje življenjske utrinke s podobno mislečimi. Veseli smo bili drug drugega in odložili druge manj pomembne stvari za to srečanje, ki smo ga tako dolgo pripravljali.

Še isti večer priprava dvorane za sobotno dopoldansko izvedbo naše plesne pravljice Objemi drevo, sprejem otrok našega baletnega in jazz programa, ki so tokrat sodelovali v predstavi. Seveda ne gre brez tehničnih zapletov, ki so nujni spremljevalec dogodkov v živo in potrebne so bile še zadnje prilagoditve. Mnogo staršev, dedkov in babic je bilo, tudi naša plesalka je pripeljala svoje nečake, mnogo dobre volje, nasmehov in iskrivih oči. Fotkanje, snemanje, objemčki in poljubčki ter stalni pogovor - katera živalica plesne pravlijice si je tokrat nabrala največ simpatij.

Ko so še zadnji gledalci zapustili našo dvorano, smo pristopili k drugemu delu dneva - snemanje plesalcev, glasbenikov in povezovalke za slavnostni virtualni dogodek ljubljanske srednje šole.

Spoznavanje ekipe in pogovor ob predstavitvi snemalnega dneva, ki ga je režirala Katja Vidmar. Dekleta so pokazale izredno timsko delo, bodrile druga drugo, sodelovale in res je bilo lepo opazovati, kako mladi, ko imajo izziv, katerega del so, pokažejo odgovornost in pozitiven pristop. Bravo ekipa, snemanje je res trajalo vse do 16. ure, a uspeli smo vse posneti in tako pripraviti za montažo.

A s tem dneva še ni bilo konec. Tretji in zaključni del je predstavljala projekcija filmske upodobitve Življenje je vrednota. In kakšen lep večer je bil to! Prišlo je zelo malo gledalcev, a ti, ki so prišli, so po končani projekciji z nami delili občutke in navdušenje. Večina je namreč predstavo videla v živo, a film postavlja predstavo v drug zorni kot gledalca. Moč, čustveni naboj in podoživljanje naše zgodbe, so ostali močan pečat filma. Vsi smo se strinjali, da je potrebno še naprej iskati priložnosti, da bi si film ogledalo čim več gledalcev. In ponovno je bil z nami naš pogumni Boris, eden najbolj aktivnih članov ustanove Mali vitez, katerim je predstava tudi namenjena. In pogovor z Borisom, nas je ponovno spomnil, da moramo ceniti drobne trenutke sreče in naše zdravje ter medčloveško sočutje in sodelovanje.

Pogovarjali smo se tudi o dejstvu, da je za amaterske umetniške skupine precej težko delovno okolje. Zato smo še toliko bolj hvaležni za posameznike, ki najdejo čas, motivacijo in energijo, da se udeležijo teh občasnih dogodkov, ki nimajo zadostnih sredstev in s tem možnosti, da dosežejo širše množice.

Mi bomo delali naprej in veseli bomo, če boste opazili naše delo in dobro energijo, ki jo vlagamo v naše stvaritve in nas od časa do časa prišli pogledat.

Tako sobota se počasi poslavlja, potrebno je le še pospraviti in dvorano pripraviti na naslednji dan - nedeljski balet (začetni ob 18. uri, nadaljevaljni ob 19. uri), pred tem pa še vaja naše nove plesalke, ki se pridružuje ekipi.

Juhu, še bomo plesali! Lepo nedeljo vam želimo.


29 views0 comments
bottom of page