top of page

Hvala Selnica ob Dravi!

Selnica 14. oktobra 2023

Uprizoritvena umetnost je precej naporna stvar. Predvsem tu mislimo na pogoje dela in nato rizike organizacije prireditev in predstav. Vemo, da ljudje včasih težko zapustijo svoje domove in se odpravijo v gledališče, zato smo še toliko bolj veseli tistih, ki to storijo.

Vedno premišljujemo, zakaj je v nekaterih gledališčih obisk izjemen in je dvorana polna, v nekaterih pa se tako trudijo, da bi ljudi privabili v gledališča, pa ne gre. V Selnici ob Dravi so se zelo potrudili - promocijske aktivnosti v enkratnem sodelovanju s Hramom kulture Arnolda Tovornika in družino Žvegler so bile precej obširne, s plakatiranjem, spletno promocijo, sodelovanjem časopisnih družb in sicerjšnjim obveščanjem in komunikacijo z lokalno skupnostjo. In čeprav ni bilo toliko gledalcev, kot smo si vsi želeli, smo ponosni, da smo odplesali osmo predstavo KNJIGA.

Še posebej namreč velja omeniti, da so plesalke po uprizoritvi povedale, da so predstavo še prav posebej čustveno odplesale za sebe in vse tiste, ki so našli pot v hram kulture. Ko plesalka po dolgih pripravah in vzburjenju stopi na oder, mora ne glede na to, kako polna je dvorana, preklopiti v svoji glavi in plesati. In prav tu so naše plesalke sinoči pokazale, da so vrhunske umetnice, ljudje z velikim srcem in spoštovanjem do ekipe, vsemi navzočimi in do plesne umetnosti nasploh.

Vsem sporočamo, da delamo s srcem in ker imamo pred sabo "veliko sliko", ki je napisala toliko lepih zgodb, povezala tako veliko ljudi, sklenila nova prijateljstva in namenila preko 50.000 EUR pomoči pomoči potrebnim ter dala prostor in način za teme, o katerih sicer posameniki in skupine ne bi imeli tovrstne priložnosti.

Še posebej se želimo zahvaliti izjemni podporni ekipi Hrama kulture Arnolda Tovornika, ki je svoje delo opravila prijazno in profesionalno, vsem gledalcem, ki ste nam namenili vašo pozornost in aplavz, županji dr. Vlasti Krmelj, ki nas je pozdravila in še enkrat družini Žvegler, naši neomajnim podpornikom, prijateljem in povezanimi dušami, s katerimi nas povezuje življenje zadnjih 7 let.


Nova priložnost za ogled predstave Knjiga pa bo že 11. novembra v Kulturnem domu Krško. Vabljeni!


Galerija 1 - fotograf Albert Podrekar


Galerija 2 - fotografinja Bela Ornik


51 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page