top of page

GRAHAM TECHNIQUE master class - 3-dnevna plesna delavnica

Updated: May 12, 2022

V izvedbi Williama Charlesa Crowley, ZDA


Ok, prihaja trenutek, oz. vikend o katerem velja spregovoriti!

Martha Graham master class - 1-3. julij 2022.

Tridnevna plesna delavnica in uvodno predavanje o življenju in delu Marthe Graham.


POZOR: Vstopnice "early bird" v predprodaji do 1. junija 2022 po znižani ceni!

William Charles Crowley je diplomiral iz plesa na Univerzi v Michiganu. V času svojega študija se je dodatno izobraževal na šoli za sodobni ples Martha Graham v New Yorku. Kasneje je William Charles Crowley plesal s številnimi plesnimi kompanijami tako doma kot v tujini in dobil pozitivne kritike v publikacijah, kot so: The Detroit Free Press, The Chicago Tribune, Denver Rocky Mountain News, Miami Art Exchange, The Miami Herald in Dance Magazine. Je umetniški vodja Still Point Productions, sodobne plesne skupine v Miamiju, FL. Trenutno poučuje v Združenih državah Amerike, na Karibih in po Evropi - Belgija, Hrvaška, Anglija, Francija, Portugalska in Španija.


Martha Graham (11. maj 1894 - 1. april 1991) je bila ameriška moderna plesalka in koreografinja . Njen stil, tehnika Graham, je preoblikoval ameriški ples in ga še vedno poučujejo po vsem svetu.

Martha Graham je plesala in poučevala več kot sedemdeset let. Bila je prva plesalka, ki je nastopila v Beli hiši , potovala v tujino kot kulturna ambasadorka in prejela najvišjo civilno nagrado ZDA: predsedniško medaljo svobode z odliko . V življenju je prejela odlikovanja od ključa mesta Pariz do japonskega cesarskega reda dragocene krone . V dokumentarnem filmu The Dancer Revealed iz leta 1994 je dejala : "Vse življenje sem preživela s plesom in plesalko. Življenju dovoliš, da te uporablja na zelo intenziven način. Včasih ni prijetno. Včasih je strašljivo. A kljub temu to je neizogibno." Šola Martha Graham, ustanovljena leta 1926 (istega leta kot Grahamova profesionalna plesna družba), je najstarejša plesna šola v Združenih državah.


Graham tehnika je sodobni plesni gibalni slog in pedagogika. Predstavlja"temeljni kamen" ameriškega modernega plesa in njen nauk se razširil po vsem svetu. Na splošno velja za prvo kodificirano tehniko sodobnega plesa in je močno vplivala na poznejše tehnike Merce Cunninghama , Lesterja Hortona in Paula Taylorja.


Graham tehnika temelji na nasprotju med krčenjem in sprostitvijo, koncept, ki temelji na ciklu dihanja, ki je postal "zaščitni znak" sodobnih plesnih oblik. Drugo prevladujoče načelo je "zavijanje" trupa okoli osi hrbtenice. Znana je tudi po svojih edinstvenih dramatičnih in ekspresivnih lastnostih ter značilnih talnih kombinacijah.



"At the still point of the turning world. Neither flesh nor fleshless; Neither from nor towards; at the still point, there the dance is." by T.S. Eliot

The Master Class introduces students to the Graham Technique, its basic principle of “contraction and release”, and the beneficial knowledge that comes from the awareness of one’s own center and core strength. The structure of the class is composed of floor work, standing center work, and traveling exercises. Students will also be exposed to learning phrases of original choreography.


Master Class seznani udeležence z Graham tehniko, njenim osnovnim principom »krčenja in sprostitve« ter spoznanjem, ki izhaja iz zavedanja lastnega središča in notranje moči. Delavnica je sestavljena iz delov: floor work, standing center work, and traveling exercises. Udeleženci se bodo naučili tudi fraz originalne koreografije.


Check out the program, sleep it over, talk to friends, register and spend a fantastic dance weekend in Ljubljana. If you require assistance for accomodation, do not hesitate to contact us. Please note the early bird price.


Program:

Friday - 1st July 2022

17:00 - 17:30 Welcome & registration (Reception desk)

17:30 - 18:30 Live lecture on life and work of Martha Graham by William Charles Crowley

18:30 - 20:00 Class 1 by William Charles Crowley


Saturday - 2nd July 2022

11:00 - 12:30 Class 2 by William Charles Crowley


Sunday - 3rd July 2022

11:00 - 12:30 Class 3 by William Charles Crowley


General information:

When: 1st - 3rd July 2022 (see program above)

Please reserve at least 30 minutes prior the classes for registration and preparation

Where: Katja Dance Company, Letališka 27, Ljubljana, Slovenia

Parking: Parking is available on the large parking place left - in front of the ramp on Letališka cesta

Prices:

  • The lecture on life and work of Martha Graham and all three classes - early bird price till 1st June 2022 - 50 EUR

  • The lecture on life and work of Martha Graham and all three classes - regular price after 1st June 2022 - 60 EUR

  • Lecture on life and work of Martha Graham entry - 15 EUR

For classes the organizer will provide some refreshments.

Card payment online or by invoice.

As there is a limited amount of available seats, your registration is mandatory. The registration is confirmed after full payment receipt.

If you require assistance in finding an accommodation, please contact us at katjadanceco@gmail.com or +386 41 649 599.

Please note:

- THE LECTURE AND THE CLASSES WILL BE HELD IN ENGLISH LANGUAGE.

- ALL EVENTS ARE SUBJECT TO CHANGE DUE TO THE STATUS OF COVID-19 WORLDWIDE.

Informacije:

Kdaj: 1 - 3 Juli 2022 (glej program zgoraj)

V plesnem studiu bodite vsaj 30 minut pred pričetkom delavnice.

Kje: Katja Dance Company, Letališka 27, Ljubljana

Parkiranje: Parkirišče ob Letališki (levo pred zapornico)

Cene:

  • Predavanje o življenju in delu Marthe Graham in vse tri delavnice - znižana cena do 1. junija 2022 - 50 EUR

  • Predavanje o življenju in delu Marthe Graham in vse tri delavnice - redna cena od 1. junija 2022 - 60 EUR

  • Predavanje o življenju in delu Marthe Graham - vstopnica - 15 EUR

Na delavnicah bo organizator pripravil tudi osvežitev.

Plačilo online s kartico ali po predračunu.

Število prostih mest je omejeno! - Prijave so obvezne na katjadanceco@gmail.com ali 041 649 599. Prijava je potrjena, ko prejmemo vaše plačilo.

Dodatne informacije na katjadanceco@gmail.com ali +386 41 649 599.

Pomembno:

- PREDAVANJE IN DELAVNICE BODO POTEKALE V ANGLEŠKEM JEZIKU.

- ZARADI COVID-19 SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO DO SPREMEMB PROGRAMA GLEDE NA OKOLIŠČINE V DANEM TRENUTKU.

William Charles Crowley

William Charles Crowley, received his MFA in Dance from the University of Michigan. He received additional dance training while on scholarship at the Martha Graham School of Contemporary Dance in NYC. Early in his dance career, under the direction of Peter Sparling, William had the distinct honor of performing the title role in Martha Graham’s 1940 masterwork, El Penitente. In March 2012, he attended the Graham Technique Refresher Course in NYC, where 25 instructors from the United States, England, France, and Greece came together to analyze, discuss, and debate how to best preserve the Graham Technique for future generations. Currently, William teaches throughout the United States, Caribbean, and Europe, including Belgium, Croatia, England, France, Portugal, and Spain.




38 views0 comments
bottom of page