top of page

Gostili smo vrhunsko primabalerino!

Nedelja je minila v znamenju vrhunskega plesa. Končno smo dočakali obisk primabalerine reške baletne hiše, španke, Maríe Matarranz de las Heras.

Nasmejana, dobrodušna, predvsem pa prijazna primabalerina, ki je večino svojega življenja posvetila vrhunski obliki umetnosti - baletu. Po kratkem spoznavanju in pripravi smo kmalu odprli vrata studia in novega znanja in izkušenj željnim plesalcem zaželeli dobrodošlico. Veseli smo bili odziva in čeprav je vročina kosila med prijavljenimi, je bil današnji dan res nekaj posebnega. Spletla so se nova prijateljstva in želja po skupnem osvajanju novih plesnih veščin je prepletla štiri ure druženja.

Nekateri ste nas že poznali, nekateri ste nas obiskali prvič in zelo smo bili veseli vašega izraženega zadovoljstva. Posebna hvala tudi "našim" plesalcem, ki ste podprli z vašim obiskom tovrstno plesno izobraževanje.

Baletni klas se je začel najprej z vajami ob drogu, ki so nas navdušile tudi zato, ker so bile drugačne. Maria je odlična pedagoginja in nas je tudi popravljala in opozarjala na napake. Njena strast do baleta se vidi iz vsekega giba, pa tudi z mimiko pokaže, da v plesanju, čeprav težih baletnih vaj, zares uživa in je ta občutek želela prenesti tudi nam. Nadaljevali smo na sredini, kjer je večkrat rekla, naj kljub temu da gre za vaje, plešemo, in ko smo jo opazovali, je bilo vse videti tako lahkotno in mehko. Ima tudi izjemen čut za to, da vključi vse, vsaka plesalka je bila zanjo pomembna in se ji je posvetila, ko je razlagala in kazala vaje.

Veliko udeležencev se je prijavilo na oba klasa. In po polurnem premoru je sledil klas sodobnega (contemporary) plesa, pri katerem nas je najprej vpeljala v ogrevanje, kje smo ob hoji in na njen plosk izvajali naloge, ki nam jih je dala in tempo je stopnjevala. Sledili so sklopi na tleh, ki so prehajali z leve na desno. Na koncu nas je naučila še koreografijo, ki jo je prepletla z elementi, ki smo jih vadili na tleh. Vidno utrujeni, a navdušeni smo se ji z aplavzom še zahvalili za oba odlična klasa.

Vsi udeleženci so prejeli certifikat o udeležbi.


Dan je minil izredno hitro in počasi smo se morali posloviti od Marije. Izredna oseba in odlična pedagoginja, ki se je posvetila predajanju plesnih gibov v skladno valovanje, ki je bil okronan z pravo koreografijo.

Na tem mestu bi se želeli zahvaliti tudi vsem, ki ste novico o delavnici delili. Kmalu bomo objavili nov gostujoči klas, Marija in mi pa smo bili tako navdušeni nad današnjim dnevom, da bomo kmalu objavili novo delavnico, na katero vas srčno vabimo. Če nam dovolite, da vas o dogajanju obvestimo, vas vabimo, da se prijavite na naša obvestila tukaj.


Utrinki te plesne nedelje:


41 views0 comments
bottom of page