top of page

Delavnica sodobnega plesa Nastasja Štefanić

Updated: Apr 5, 2023

Katja Dance Company pripravlja 19. januarja 2019 v sodelovanju z Nastasjo 4-urno delavnico SODOBNEGA PLESA



Katja Dance Company - Nastja Štefanić

Katja Dance Company - Nastja Štefanić

Vsebina delavnice: Klas bo zasnovan na spiralnih obratih gibanja, ki izhajajo iz hrbtenice. Začeli bomo z ogrevanjem, v katerem bomo poudarili izolacijo, mobilizacijo in artikulacijo sklepov – del za delom in vaje stabilnosti. Skozi krajše sekvence in premike skozi prostor bomo postopno gradili vedno bolj zapletene kombinacije, ki vključujejo spuščanje/prepletanje težnosti in dela s trenutki in natančnimi iniciacijami. Zadnji del klasa bomo posvetili delu na končni sekvenci/koreografiji in improvizacijskim nalogam s poudarkom na jasni ritmizaciji, prostornosti in odnosu podrobnosti in celote.


Nastasja Štefanić, profesionalna glasbenica, plesalka, koreografka in glasbena in plesna pedagoginja živi in dela v Zagrebu. Končala je preddiplomski in diplomski študij viole na Glasbeni akademii v Zagrebu. Poleg tega, spada v prvo generacijo študentov sodobnega plesa na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu, kjer je junija 2016 končala preddiplomski študij – smer plesalka sodobnega plesa.

Poleg lastnega avtorskega dela, Nastasja redno sodeluje z domačimi in tujimi plesnimi umetniki (Thierry Smits, Zrinka Šimičić Mihanović, Petra Hrašćanec, VRUM kolektiv, Marina Petković Liker, Marjana Krajač, Jasna Layes Vinovrški, Irma Omerzo).


Kot glasbenica in plesalka je nastopala na Hrvaškem in v tujini (Belgija, Anglija, Grčija, Nemčija, Estonija, Italija, Slovenija, Avstrija, Češka in na Madžarskem).

Nastasjina avtorska dela, ki jih je ustvarilav času študija plesa na Akademiji dramske umetnosti (Cadenza per 6, Etida za violu i midi kontroler, Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku, Together We Sound) so bili uprizorjena na številnih festivalih kot so Periskop (Rijeka), Echo Echo Dance Festival (Velika Britanija), Dani plesa u čast Miji Čorak Slavenskoj (Slavonski Brod), Invisible Dance Festival (Hvar), L1danceFest (Mađarska), Bazaar Festival (Češka).

Nastasja je tudi dobitnica številnih nagrad in štipendij, med drugimi Dekanova nagrada Akademije dramske umjetnosti za izvedbo predstave Hunting family 2 v koreografiji Francesca Scavette, in Rektorjova nagrada za koreografijo Cadenza per 6. Je tudi dobitnik umetniške rezidence v Mediteranskem plesnem centru v Svetvinčentu, kjer je avgusta 2016 skupaj s skupino umetnikov sodelovala v predstavi Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku, ki je bila premierno uprizorjena marca 2017 v Teatru &TD. Avgusta 2018 je Nastasja gostovala v sklopu Bazaar Festivala v Pragi, kjer je predstavila svoje avtorsko delo v nastajanju „Viola, ja i nas dvije“, in ji je bil dokončan v sklopu sklopu rezidenčnega programa Zagrebačkog Plesnog Centra, kjer je bil tudi premierno izveden junija 2018 .


Dela kot asistentka na Akademiji dramske umetnosti v Zagrebu in svobodni umetnik.

Informacije:

Kdaj: 19. januar 2019 od 11:00 do 15:00 ure

V plesnem studiu bodite vsaj 20 minut pred pričetkom delavnice.

Kje: Katja Dance Company, Letališka 27, Ljubljana

Parkiranje: Parkirišče ob Letališki (levo pred zapornico)

Cena delavnice - 33 EUR, plačilo po računu pred delavnico

Število prostih mest je omejeno - prijave so obvezne na katjadanceco@gmail.com ali 041 649 599

Lanski vtisi udeležencev:

Nastja: "Thank you wonderful people for the amazing time with all of you"

Nina: "Amazing atmosphere and group spirit, awesome teacher, and a great place to dance! Definitely see u again soon! ❤"

Matej:"Nastja thank you for coming, it was a great class I enjoyed it a lot. I can't wait for the next time. I feel every muscle in my body, they are in pain, but it was worth it😅👏🙏🙏💪 Huge thanks to Katja and Albert for organising 🙏"



Foto: Albert Podrekar

15 views0 comments
bottom of page