top of page

Belgija, here we come ...

Bliža se dan odhoda. V sredo 29. novembra se naša plesna ekipa otroške plesne pravljice Pomislite na nas prvič odpravlja na gostovanji 30. novembra in 1. decembra v Belgijo.

Za nas je to velika zadeva. Po gostovanjih na Hrvaškem, v Italiji in Avstriji se podajamo v nam tako ljubo Belgijo. Katjo Vidmar, koreografinjo in plesalko, pa producenta predstave ta država nekako povezuje, saj jih je del njunega življenja gostila tako profesionalno, kot jima tudi nudila dom.

Delovanje Katja Dance Company se počasi seli v osmo leto. Oktobra leta 2016 je namreč nastala ideja o produkciji plesne predstave Življenje je vrednota. In naizmerno smo ponosni, da smo jo pred mesecem dni uprizorili že 40-tič. Z njo smo doživeli tudi prvo gostovanje v tujini - zaplesali smo v dvorani Lisinski v Zagrebu.

Kombi že stoji zunaj pred dvorano, počasi bomo naložili sceno, kostume,... Veseli smo. In željni dogodivščine, ki nas čaka. Gremo namreč na čarobno pot, kjer se bomo srečali z Miklavžem in slovenskimi otroki, ki živijo v Belgiji. Poleg Miklavža pa nas bodo pričakale "čarobne vile" Lea, Helena, Eva, Renata in "vilin" Primož, ki so se potrudili in bodo pomagali narediti te trenutke še bolj čarobne.

Taki dogodki so nekaj posebnega. Naš vložen čas in pozitivna energija, bo nagrajena s posebno častjo, da bomo lahko s plesom pripovedovali zgodbo na naš način. In zato smo hvaležni, da smo lahko del tega, kar bo ostalo z nami za vedno. Nekaj prav posebnega je predstaviti ljudem svoj umetniški izdelek, da pa ga imamo priložnost slovenski jezik in plesno gledališko umetnost pokazati slovenskim otrokom daleč od Slovenije, pa je res enkratno.


Zahvaljujemo se vsem podpornikom, ki ste nam stopili naproti in omogočili celoten dogodek.

Hvala tudi Uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu za vašo pomoč!38 views0 comments

Comentarios


bottom of page