top of page

čet., 19. jan.

|

Kulturni dom Laško

Življenje je vrednota - The movie! - Laško

Predstava Življenje je vrednota v enkratni kombinaciji plesalcev v živo in projekcije na filmskem platnu. Zakupljena predstava za učence!

Življenje je vrednota - The movie! - Laško
Življenje je vrednota - The movie! - Laško

Ura in lokacija

19. jan. 2023, 08:40

Kulturni dom Laško, Trg svobode 6, 3270 Laško, Slovenia

O dogodku

S plesnim multimedijskim projektom Življenje je vrednota pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, nekdanje varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije, smo ustvarili predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse – vzame pogum, smeh, čas ... ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strahin se boji prihodnosti.

Skozi gib in glasbo nas plesna predstava nagovarja, da razmislimo o življenju, bolezni, ljubezni in trpljenju, a vedno najdemo pot v svetlobo, cenimo trenutke in se zavedamo življenja kot univerzalnega darila.

(2020 in 2021) Pandemija COVID se je razširila globalno in nas umetnike in nastopajoče po celem svetu močno prizadela, Kako preživeti, kako nadaljevati s tem, kar tako ljubimo? Oblikovala se je nova skupina ljudi, v spomin na preteklost in opomin prihodnjosti. DZ namenom, da zapustimo nekaj prihodnjim rodovom  in večni spomin nesemo s seboj.

Življenje je vrednota - The movie omogoča gledalcem, da vidijo našo zgodbo in zgodbo mnogih po celem svetu. Film je možno podnasloviti ali sinhronizirati in bo tako na voljo za ogled v projekcijskih dvoranah, kot tudi na spletnih platformah za najem ali nakup. Film smo po potrebi opremili tudi s kretanjem za gluhe gledalce. Ponosni smo na ta projekt, saj nas je spodbujal skozi težke čase.

Predstavo smo posneli v veliki dvorani Grand Hotela Union Ljubljana. Že leta 2017 smo tu posneli nekaj kadrov, ki so v projekciji, zato smo se leta 2021 ponovno vrnili in predstavo v celoti posneli v tej prekrasni dvorani. Finančna sredstva iz predstave namenjamo ustanovi Mali vitez - fundaciji za pomoč mladim, ki so preboleli raka.

Predstava je bila izglasovana za Naj plesni dogodek leta 2019 v okviru Naj plesne zvezde po glasovanju bralcev portala Paradaplesa.si med kar 33.000 glasovi. Filmska projekcija z živimi plesnimi vložki bo tokrat prvič uprizorjena v kombinirani obliki, zato upamo, da boste plesalce nagradili z vašim aplavzom. 

V živo plešejo Katja Vidmar, Peter Capuder, Sara Brčvak, Ana Belac, Katarina Gregorič, Špela Dolinar, produkcija in tehnika - Albert Podrekar

Namesto vstopnine boste lahko na vhodu v dvorano podarili vaš prostovoljni prispevek, ki bo namenjen ustanovi Mali vitez - fundaciji za pomoč mladim, ki so preboleli raka. Fundacija skozi leta ohranja prvotno poslanstvo; pospešuje raziskave poznih učinkov zdravljenja raka pri otrocih, ozdravljenim blaži posledice zdravljenja – jim pomaga s tehničnimi pripomočki in jih podpira, da bi pridobili izobrazbo, ustrezno svojim sposobnostim. Vsako leto podeli nekaj finančnih podpor za šolanje in študij. V sklopu fundacije Mali Vitez organizirajo različna letovanja tako na morju, v hribih in v toplicah, ki so dostopna vsem Malim vitezom. 

Zakupljena predstava za učence šol.

Filmska ekipa

Plesalke in plesalci v filmu: Katja Vidmar, Peter Capuder, Mira Marič, Špela Dolinar, Živa Stanovnik Capuder, Tim Lončar, Katarina Gregorič, Kristina Sicherl, Zala Lazar, Sara Brčvak, Ana Belac, Petra Ramovš, Ana Mužič, Kristi Kruusmaa

Avtorica, koreografija, scenarij, vezno besedilo, izbor glasbe: Katja Vidmar

Luči: Matej Šarf

Kamera: Albert Podrekar, Boštjan Banfi

Fotografija, projekcija, obdelava filma in produkcija: Albert Podrekar

Častna pokroviteljica: Vlasta Nussdorfer - nekdanja varuhinja človekovih pravic RS in svetovalka predsednika RS

Pokrovitelj: Grand hotel Union Ljubljana

Spletni medijski pokrovitelj: Parada plesa

Deli ta dogodek

bottom of page