top of page

sob., 15. apr.

|

Kulturni dom Janez Jalen Notranje Gorice

Življenje je vrednota - Notranje Gorice

Predstava Življenje je vrednota v enkratni kombinaciji plesalk v živo in projekcije na filmskem platnu, ter okroglo mizo z Mojco Buh, Tino Peterle, Tatjano Grča in Žigom Kastelicem. Vstop prost!

Življenje je vrednota - Notranje Gorice
Življenje je vrednota - Notranje Gorice

Ura in lokacija

15. apr. 2023, 18:00

Kulturni dom Janez Jalen Notranje Gorice, Podpeška cesta 380, 1357 Notranje Gorice, Slovenia

O dogodku

Dobrodelna gledališka plesna predstava in okrogla miza z Mojco Buh, Tino Peterle, Tatjano Grča in Žigom Kastelicem. Pogovor na temo kako nas težke preizkušnje naučijo živeti in kako zaživeti, ko je bolezen/preizkušnja enkrat mimo.

 V soorganizaciji s Tino Peterle in Teatrom Janez Jalen Notranje Gorice! Vstop prost!

S plesnim multimedijskim projektom Življenje je vrednota pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, nekdanje varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije, smo ustvarili predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse – vzame pogum, smeh, čas ... ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strahin se boji prihodnosti.

Skozi gib in glasbo nas plesna predstava nagovarja, da razmislimo o življenju, bolezni, ljubezni in trpljenju, a vedno najdemo pot v svetlobo, cenimo trenutke in se zavedamo življenja kot univerzalnega darila.

Predstava je bila izglasovana za Naj plesni dogodek leta 2019 v okviru Naj plesne zvezde po glasovanju bralcev portala Paradaplesa.si med kar 33.000 glasovi. Filmska projekcija z živimi plesnimi vložki bo tokrat prvič uprizorjena v kombinirani obliki, zato upamo, da boste plesalce nagradili z vašim aplavzom. 

V živo plešejo Katja Vidmar, Peter Capuder, Sara Brčvak, Ana Mužič, Kristina Sicherl, Katarina Gregorič, Špela Dolinar, tehnika - Albert Podrekar, produkcija - Albert Podrekar

Namesto vstopnine boste lahko na vhodu v dvorano podarili vaš prostovoljni prispevek, ki bo namenjen ustanovi Mali vitez - fundaciji za pomoč mladim, ki so preboleli raka. Fundacija skozi leta ohranja prvotno poslanstvo; pospešuje raziskave poznih učinkov zdravljenja raka pri otrocih, ozdravljenim blaži posledice zdravljenja – jim pomaga s tehničnimi pripomočki in jih podpira, da bi pridobili izobrazbo, ustrezno svojim sposobnostim. Vsako leto podeli nekaj finančnih podpor za šolanje in študij. V sklopu fundacije Mali Vitez organizirajo različna letovanja tako na morju, v hribih in v toplicah, ki so dostopna vsem Malim vitezom. 

Obeta se nam enkraten dogodek za enkraten namen. Preživite ta večer v Notranjih Goricah z nami!

Filmska ekipa

Plesalke in plesalci v filmu: Katja Vidmar, Peter Capuder, Mira Marič, Špela Dolinar, Živa Stanovnik Capuder, Tim Lončar, Katarina Gregorič, Kristina Sicherl, Zala Lazar, Sara Brčvak, Ana Belac, Petra Ramovš, Ana Mužič, Kristi Kruusmaa

Avtorica, koreografija, scenarij, vezno besedilo, izbor glasbe: Katja Vidmar

Luči: Matej Šarf

Kamera: Albert Podrekar, Boštjan Banfi

Fotografija, projekcija, obdelava filma in produkcija: Albert Podrekar

Častna pokroviteljica: Vlasta Nussdorfer - nekdanja varuhinja človekovih pravic RS in svetovalka predsednika RS

Pokrovitelj: Grand hotel Union Ljubljana

Spletni medijski pokrovitelj: Parada plesa

Deli ta dogodek

bottom of page