top of page

pet., 24. dec.

|

Osnovna šola Log - Dragomer

Življenje je vrednota - The movie! OŠ Log - Dragomer

Zaključena zakupljena projekcija! Filmska uprizoritev plesne predstave Življenje je vrednota!

Življenje je vrednota - The movie!  OŠ Log - Dragomer
Življenje je vrednota - The movie!  OŠ Log - Dragomer

Ura in lokacija

24. dec. 2021, 11:00

Osnovna šola Log - Dragomer, Šolska ulica 1, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Slovenia

O dogodku

Filmska uprizoritev je zakupljena in namenjena učencem 7., 8. in 9. razreda OŠ Log Dragomer.  Zunanjim ogled žal ni možen!

(2020 in 2021) Pandemija COVID se je razširila globalno in nas umetnike in nastopajoče po celem svetu močno prizadela, Kako preživeti, kako nadaljevati s tem, kar tako ljubimo? Oblikovala se je nova skupina ljudi, v spomin na preteklost in opomin prihodnjosti. DZ namenom, da zapustimo nekaj prihodnjim rodovom  in večni spomin nesemo s seboj. 

Življenje je vrednota - The movie omogoča gledalcem, da vidijo našo zgodbo in zgodbo mnogih po celem svetu. Film je možno podnasloviti ali sinhronizirati in bo tako na voljo za ogled v projekcijskih dvoranah, kot tudi na spletnih platformah za najem ali nakup. Film smo opremili tudi s kretanjem za gluhe gledalce. Ponosni smo na ta projekt, saj nas je spodbujal skozi težke čase.

Predstavo smo posneli v veliki dvorani Grand Hotela Union Ljubljana. Že  leta 2017 smo tu posneli nekaj kadrov, ki so v projekciji, zato smo se leta 2021 ponovno vrnili in predstavo v celoti posneli v tej prekrasni dvorani. Zdaj je na voljo v tehnologiji 4K.

S plesnim multimedijskim projektom Življenje je vrednota pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, nekdanje varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije, smo ustvarili predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse – vzame pogum, smeh, čas ... ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strahin se boji prihodnosti.

Skozi gib in glasbo nas plesna predstava nagovarja, da razmislimo o življenju, bolezni, ljubezni in trpljenju, a vedno najdemo pot v svetlobo, cenimo trenutke in se zavedamo življenja kot univerzalnega darila.

Predstava je bila izglasovana za Naj plesni dogodek leta 2019 v okviru Naj plesne zvezde po glasovanju bralcev portala Paradaplesa.si med kar 33.000 glasovi. 

Del izkupička predstav doniramo ustanovi Mali vitez, fundaciji za pomoč mladim, ozdravljenim od raka.

Plesalke in plesalci:

Katja Vidmar, 

Peter Capuder, 

Mira Marič, 

Špela Dolinar, 

Živa Stanovnik Capuder, 

Tim Lončar, 

Katarina Gregorič, 

Kristina Sicherl, 

Zala Lazar, 

Sara Brčvak, 

Ana Belac, 

Petra Ramovš, 

Ana Mužič, 

Kristi Kruusmaa

Avtorica, koreografija, scenarij, 

vezno besedilo, izbor glasbe: 

Katja Vidmar

Luči:

Matej Šarf

Kamera:

Albert Podrekar

Boštjan Banfi

Fotografija, projekcija, obdelava filma in produkcija:

Albert Podrekar

Častna pokroviteljica:

Vlasta Nussdorfer

Pokrovitelj:

Grand hotel Union Ljubljana

Spletni medijski pokrovitelj

Parada plesa

Deli ta dogodek

bottom of page