top of page

pet., 15. apr.

|

Kulturni dom Črna na Koroškem

Življenje je vrednota - The movie! - Črna na Koroškem

Predstava Življenje je vrednota v enkratni kombinaciji plesalk vživo in projekcije na filmskem platnu

Življenje je vrednota - The movie! - Črna na Koroškem
Življenje je vrednota - The movie! - Črna na Koroškem

Ura in lokacija

15. apr. 2022, 18:30

Kulturni dom Črna na Koroškem, Center 153, 2393 Črna na Koroškem, Slovenia

O dogodku

S plesnim multimedijskim projektom Življenje je vrednota pod častnim pokroviteljstvom gospe Vlaste Nussdorfer, nekdanje varuhinje človekovih pravic Republike Slovenije, smo ustvarili predstavo, ki se dotika tistih, ki se soočajo z boleznijo (RAK), ki se splazi v naša življenja tiho in spremeni vse – vzame pogum, smeh, čas ... ko človek obnemi, obstane, otopi in išče odgovore, brska po svoji preteklosti, čuti strahin se boji prihodnosti.

Skozi gib in glasbo nas plesna predstava nagovarja, da razmislimo o življenju, bolezni, ljubezni in trpljenju, a vedno najdemo pot v svetlobo, cenimo trenutke in se zavedamo življenja kot univerzalnega darila.

(2020 in 2021) Pandemija COVID se je razširila globalno in nas umetnike in nastopajoče po celem svetu močno prizadela, Kako preživeti, kako nadaljevati s tem, kar tako ljubimo? Oblikovala se je nova skupina ljudi, v spomin na preteklost in opomin prihodnjosti. DZ namenom, da zapustimo nekaj prihodnjim rodovom  in večni spomin nesemo s seboj.

Življenje je vrednota - The movie omogoča gledalcem, da vidijo našo zgodbo in zgodbo mnogih po celem svetu. Film je možno podnasloviti ali sinhronizirati in bo tako na voljo za ogled v projekcijskih dvoranah, kot tudi na spletnih platformah za najem ali nakup. Film smo po potrebi opremili tudi s kretanjem za gluhe gledalce. Ponosni smo na ta projekt, saj nas je spodbujal skozi težke čase.

Predstavo smo posneli v veliki dvorani Grand Hotela Union Ljubljana. Že leta 2017 smo tu posneli nekaj kadrov, ki so v projekciji, zato smo se leta 2021 ponovno vrnili in predstavo v celoti posneli v tej prekrasni dvorani. Finančna sredstva iz predstave namenjamo ustanovi Mali vitez - fundaciji za pomoč mladim, ki so preboleli raka.

Predstava je bila izglasovana za Naj plesni dogodek leta 2019 v okviru Naj plesne zvezde po glasovanju bralcev portala Paradaplesa.si med kar 33.000 glasovi. Filmska projekcija z živimi plesnimi vložki bo tokrat prvič uprizorjena v kombinirani obliki, zato upamo, da boste plesalce nagradili z vašim aplavzom. V živo plešejo mi vložki bo tokrat prvič uprizorjena v kombinirani obliki, zato upamo, da boste plesalce nagradili z aplavzom. V živo plešejo Katja Vidmar, Sara Brčvak, Ana Mužič, Zala Šušteršič, Petra Ramovš in Zala Lazar, tehnična podpora - Albert Podrekar in Rok Divjak, produkcija - Albert Podrekar

Občina Črna na Koroškem je sporočila, da velja prost vstop, da bi se tako lahko čim več obiskovalecv udeležilo tega prijetnega dogodka. Tako, ni več izgovorov - petek v Črni - se vidimo!

Filmska ekipa

Plesalke in plesalci:

Katja Vidmar,

Peter Capuder,

Mira Marič,

Špela Dolinar,

Živa Stanovnik Capuder,

Tim Lončar,

Katarina Gregorič,

Kristina Sicherl,

Zala Lazar,

Sara Brčvak,

Ana Belac,

Petra Ramovš,

Ana Mužič,

Kristi Kruusmaa

Avtorica, koreografija, scenarij,

vezno besedilo, izbor glasbe:

Katja Vidmar

Luči:

Matej Šarf

Kamera:

Albert Podrekar

Boštjan Banfi

Fotografija, projekcija, obdelava filma in produkcija:

Albert Podrekar

Častna pokroviteljica:

Vlasta Nussdorfer

Pokrovitelj:

Grand hotel Union Ljubljana

Spletni medijski pokrovitelj

Parada plesa

Deli ta dogodek

bottom of page