top of page

sob., 09. sep.

|

Katja Dance Company

Plesna pravljica Pomislite na nas! - Ljubljana

Nova otroška plesna pravljica s katero sicer pomagamo Zavetišču za zapuščene živali za nakup hrane in opreme se konec meseca novembra odpravlja v Belgijo na dve uprizoritvi v Bruslju. Z obiskom uprizoritve nam pomagate pri potnih stroških gostovanja, za kar se vam srčno zahvaljujemo!

Plesna pravljica Pomislite na nas! - Ljubljana
Plesna pravljica Pomislite na nas! - Ljubljana

Ura in lokacija

09. sep. 2023, 11:00

Katja Dance Company, Letališka cesta 27, 1000 Ljubljana, Slovenija

O dogodku

ŽIVALICE PLESNE PRAVLJICE POTUJEJO V BELGIJO IN BODO VESELE VAŠE POMOČI!

Nova otroška plesna pravljica s katero sicer pomagamo Zavetišču za zapuščene živali za nakup hrane in opreme se konec meseca novembra odpravlja v Belgijo na dve uprizoritvi v Bruslju. Z obiskom uprizoritve in vašim prostovoljnim prispevkom nam neposredno pomagate pri potnih stroških gostovanja, za kar se vam srčno zahvaljujemo!

V obdobju 30. november in 3. december 2023 bomo v sodelovanju s SLOBEL - slovenskim društvom v Belgiji. slovenskim veleposlaništvom v Bruslju in EEB1, European School in Uccle, Belgium in sofinanciranjem Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu nastopili z našo dobrodelno plesno pravljico "Pomislite na nas!" na veleposlaništvu RS in na Evropski šoli 1 v Bruslju. 

Katja Dance Company (KDC) je slovenska amaterska plesna skupina, ustanovljena oktobra 2016, ki sva jo ustanovila Katja Vidmar - umetniška vodja (sicer profesorica slovenščine, avtorica predstav, plesalka in koreografinja) in Albert Podrekar - producent.

Smo ustvarjalci dobrodelnih multimedijskih gledališko plesnih predstav Ženska, Življenje je vrednota, Project X in Knjiga kakor tudi 5 plesnih pravljic za otroke. Za nami je 6 letni plesni ciklus, preko 130 odplesanih uprizoritev in nastopov in nastanek našega filmskega prvenca - plesni film Življenje je vrednota - The Movie! S tem smo zbrali in donirali že preko 50.000 EUR različnim organizacijam, največ iz področja pomoči mladim, ki potrebujejo pomoč ali pa so preživeli raka in tako uresničevali naše geslo - "Care to dance - dance to care"

Gostovanje v Belgiji ustvarjalcem pod okriljem Katja Dance Company predstavlja izredno pomemben kamenček v mozaiku našega prostovoljnega in dobrodelnega dela v obliki slovenske plesne in avdiovizualne umetnosti, ki jo imamo priložnost tokrat predstaviti v Belgiji.

Peta plesna pravljica za otroke. Strah je prirojen odziv organizma na pretečo nevarnost. Grmenja se živali bojijo, pokanje petard pa velik strah in stres. Zaradi šoka ob poku lahko živali resno zbolijo ali zbežijo v neznano. S pravljico želimo opozoriti na trpljenje živali ob človekovi uporabi pirotehnike in tako širiti zavedanje o sožitju med človekom in živalmi.

Zgodba: Kuža in muca živita zadovoljno življenje mestnih domačih živali. Nekega dne ju zbudi glasno pokanje in žvižganje. Močno se ustrašita in zbežita v gozd, kjer vsa prestrašena spoznata dolgouhca in piko poko, ki jima pomagata preživeti v neznanem gozdu in povrniti zaupanje v ljudi.

Trajanje: cca. 30 minut 

Rezervacija vstopnic po mailu katjadanceco@gmail.com ali telefonu 041 649 599

Vstop je brezplačen - lahko pa nam namenite vaš prostovoljni prispevek in nam s tem pomagate zbrati potrebni znesek za kritje stroškov gostovanja v Belgiji

Sodelujoči: 

Sara Brčvak, Iva Šantek, Špela Dolinar, Sara Bračun Duhovnik, Katja Vidmar

Avtorica besedila: Katja Vidmar 

Koreografija: Katja Vidmar

Scena: Katja Vidmar, Špela Dolinar - Kreativna hišica

Produkcija: Albert Podrekar

Deli ta dogodek

bottom of page